Panouri fotovoltaice policristaline-o alegere avantajoasa!

7 martie 2023

 

Vă gândiți să cumpărați panouri solare, dar sunteti confuzi cu privire la tipul pentru care să il alegeti? Sunteti la locul potrivit. Există o multitudine de variabile de care ar trebui să țineți cont atunci când doriti sa cumpărați un sistem solar fotovoltaic !

În acest articol, veți afla tot ce trebuie să știți despre diferitele panouri fotovolatice policrtistaline solare pentru uz.

Primele panouri solare bazate pe siliciu policristalin, cunoscut și sub denumirea de polisilicon (p-Si) și siliciu multi-cristalin (mc-Si), au fost introduse pe piață în 1981. Spre deosebire de panourile solare monocristaline, panourile fotovolatice policristaline nu necesită procesul Czochralski. Siliciul brut se topește și se toarnă într-o matriță pătată, care este răcită și tăiată în napolitane perfect pătrate.

Prezentare generală și aspect

Siliciul policristalic, denumit și polisiliciu sau poli-Si, este o formă de policristalină de siliciu de înaltă puritate, utilizat ca materie primă de către industria fotovoltaică și electronică.

Polisiliciul este produs din siliciu metalurgic printr-un proces de purificare chimică, numit procesul Siemens. Acest procedeu implică distilarea compușilor de siliciu volatil și descompunerea lor în siliciu la temperaturi ridicate. Un proces alternativ de rafinare, în curs de dezvoltare, utilizează un reactor cu pat fluidizat.

Industria fotovoltaică produce, de asemenea, siliciu metalurgic modernizat (UMG-Si), utilizând procese metalurgice în locul proceselor chimice de purificare. Când este produs pentru industria electronică, polisiliconul conține niveluri de impurități mai mici de o parte per miliard (ppb), în timp ce siliciul policristalin solubil (SoG-Si) este, în general, mai puțin pur. Câteva companii din China, Germania, Japonia, Coreea și Statele Unite, cum ar fi GCL-Poly, Wacker Chemie, OCI și Hemlock Semiconductor, precum și REC cu sediul în Norvegia, au reprezentat cea mai mare parte a producției globale de aproximativ 230.000 tone în 2013.

Soluția de polisilicon - batoane mari, de obicei rupte în bucăți de dimensiuni specifice și ambalate în camere curate înainte de expediere - este distribuită direct în lingouri multicristaline sau supusă unui proces de recristalizare pentru a crește bulele de cristal unic. Produsele sunt apoi tăiate în plăci subțiri de siliciu și utilizate pentru producerea de celule solare, circuite integrate și alte dispozitive semiconductoare.

Polisiliconul este format din mici cristale, cunoscute și sub denumirea de cristalite, oferind materialului efectul tipic de fulgi metalici. În timp ce polisiliconul și multisiliconul sunt deseori folosite ca sinonime, multicristalinul se referă de obicei la cristale mai mari de 1 mm. Celulele solare multicristaline sunt cel mai des întâlnit tip de celule solare pe piața fotovoltaică cu creștere rapidă și consumă cea mai mare parte a polisiliciului produs în întreaga lume. Aproximativ 5 tone de polisiliciu sunt necesare pentru a produce 1 megawatt (MW) de module solare convenționale.Polisiliconul este diferit de siliciul monocristalin și siliciul amorf.

În siliciul monocristal, cunoscut și sub denumirea de siliciu monocristalin, cadrul cristalin este omogen, care poate fi recunoscut printr-o colorare exterioară.  Întregul eșantion este un cristal unic, continuu și neîntrerupt, structura acestuia fără limite de granulație. Cristalele singulare mari sunt rare în natură și pot fi, de asemenea, dificil de obținut în laborator (a se vedea și recristalizarea). Dimpotrivă, într-o structură amorfă ordinea în pozițiile atomice este limitată la o distanță scurtă.

Fazele policristaline și paracristaline sunt compuse dintr-un număr de cristale mai mici sau cristalite. Siliciul policristalin (sau siliciu semicristalic, polisiliciu, poli-Si sau simplu "poli") este un material constând din mai multe cristale de siliciu mici. Celulele policristaline pot fi recunoscute de către un boabe vizibil, un "efect de fulgi de metal".

Semiconductorul (de asemenea, solubilitatea solară) siliciu policristalin este transformat în siliciu "monocristal" - ceea ce înseamnă că cristalitele asociate aleatoriu de siliciu din "siliciu policristalin" sunt convertite într-un cristal mare "unic". Siliciul monocristal este utilizat pentru fabricarea majorității dispozitivelor microelectronice pe bază de Si. Policristalina de siliciu poate fi la fel de mult ca 99.9999% pur. Polia ultra-pură este utilizată în industria semiconductorilor, pornind de la tijele de poli care au lungimea de doi până la trei metri. În industria microelectronică (industria semiconductorilor), poli este utilizată atât la scară macro, cât și la scară micro (componentă). Cristalele unice sunt cultivate folosind procedeul Czochralski, tehnica float-zone și Bridgman.


Preluat de pe www.livepr.ro - Panouri fotovoltaice policristaline-o alegere avantajoasa!

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro