În ultimii doi ani, România a beneficiat de o expunere mediatică extrem de puternică, ţara noastră fiind considerată una dintre cele mai profitabile destinaţii pentru investiţii imobiliare din Europa. Un studiu realizat de PriceWaterHouse Coopers în 2006 pentru postul de televiziune Channel 4 indica faptul că preţurile locuinţelor din România vor creşte de 4 ori în decurs de 10 ani. Tradus în bani, asta înseamnă că o investiţie de 100.000 de lire sterline va valora în 2016, 500.000. România este considerată a fi una dintre cele mai profitabile locaţii imobiliare din Europa şi din lume. În 2006, PriceWaterHouse Coopers a realizat pentru postul de televiziune Channel 4 un studiu în care plasa ţara noastră pe primul loc în topul celor mai rentabile 20 de state din regiune.
Potrivit consultantului, până în 2016, valoarea proprietăţilor româneşti ar putea creşte de patru ori pe baza perspectivelor economice foarte bune şi a beneficiilor ulterioare generate de integrarea în Uniunea Europeană. Astfel, o investiţie de 100.000 de lire sterline făcută în 2006 ar putea valora peste 500.000 în zece ani.
Potrivit Obelisk Real Estate, începând din 2003 preţurile proprietăţilor au crescut în medie cu 25 de procente, fapt ce s-a dovedit a fi extrem de rentabil pentru investitori.
O analiză realizată pentru The Telegraph în luna noiembrie arată că Bucureştiul este principalul oraş în care poţi face bani din imobiliare.Şi asta deoarece preţul proprietăţilor este mai scăzut decât în statele din Europa de Vest.
În 2007, profiturile obţinute din plasamentele imobiliare realizate în România au fost printre cele mai ridicate din regiune, cu un randament mediu de aproape 9%.
Aderarea la Uniunea Europeană a stimulat creşterea economică şi mai ales investiţiile străine. România avansează astfel către o economie de piaţă complet liberă, creând o cerere impresionantă de locuinţe.
Noua realitate a ţării noastre face să crească presiunea pusă pe preţurile proprietăţilor, acestea majorându-se cu 27 de procente în primul trimestru din 2007. Estimările pentru anul în curs indică o creştere de circa 25% a valorii imobilelor, fapt ce va genera intrări şi ieşiri importante de capital pe piaţa din ţara noastră.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro