Orasul Detroit din Statele Unite a intrat oficial in insolventa, urmeaza falimentul

In cateva saptamani, autoritatile locale din Detroit vor termina si ultimele rezerve financiare, ceea ce inseamna ca orasul nu va mai avea bani pentru a asigura functionarea normala a serviciilor publice. Datele au fost prezentate intr-un raport al avocatului care se ocupa de procedura de faliment care poate fi activata in Detroit.

Conform CNN, raportul avocatului Kevyn Orr, care a fost desemnat in luna martie sa preia sarcinile procedurii de faliment, prezinta o situatie financiara dezastruoasa care pune orasul „pe butuci”. El spune ca Detroit este clar intr-o situatie de insolventa, iar pentru a reusi sa ajunga pana la finalul anului fiscal care se incheie in 30 iunie, va trebui sa-si amane toate obligatiile financiare, inclusiv plata pensiilor restante care insumeaza peste 100 milioane USD.

Orr spune ca gravitatea crizei financiare in care se afla orasul nu ar trebui subestimata. El continua propunand o reforma financiara radicala care a ramas singura solutie salvatoare dupa 40 de ani de dezvoltare nesustenabila. Orr considera raportul pe care l-a facut ca un punct de plecare pentru elaborarea unor reforme prin care Detroit sa se relanseze din punct de vedere economic. Desi nu a vorbit nimic despre faliment, spune totusi ca aceasta varianta nu este exclusa.

Detroit are o datorie de 15 miliarde USD, datorie acumulata de-a lungul anilor in care s-a imprumutat pentru a-si platii datoriile catre furnizori si catre stat, ani in care incasarile din taxe au scazut continuu. Una dintre cauze este si diminuarea numarului de locuitori cu aproximativ 30% din 2012.
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro