Opt festivaluri gastronomice locale sunt sponsorizate de berea Noroc

Marca Noroc a incheiat un parteneriat cu Asociatia Antrec in cadrul caruia promoveaza redescoperirea gastronomiei traditionale autentice.

In acest sens, marca Noroc va sprijini organizarea a opt festivaluri de traditii locale, avand toate si o componenta gastronomica, pe durata intregului an 2011, in diverse zone din tara. Aceste evenimente sunt un prilej pentru toti cei pasionati de traditii sa descopere imensa varietate a patrimoniului gastronomic romanesc si bogatia traditiilor locale.

 

„Am decis sa sprijinim acest proiect deoarece consideram ca gastronomia traditionala autentica reprezinta o valoare care merita redescoperita de romani. Toate aceste opt festivaluri locale readuc la lumina, fiecare in felul sau, savoarea autentica si recupereaza retete traditionale care nu trebuie pierdute. Marca noastra promoveaza tocmai aceasta autenticitate a traditiei iar berea Noroc pune in valoare savoarea bucatelor traditionale. Asocierea este, prin urmare, fireasca si, speram, pe gustul gurmanzilor”, a declarat Tiberiu Mercurian, Director de Marketing Bergenbier S.A.

 

Proiectul a demarat cu Festivalul Bulzului, organizat in comuna Turia din judetul Covasna. Vor urma, Festivalul National al Pastravului (de la Ciocanesti, judetul Suceava) in luna august, Ziua Recoltei (de la Poiana Marului, judetul Brasov) in septembrie, Festivalul Branzei si Pastramei (de la Bran, judetul Brasov), Festivalul Carnatilor de Plescoi (de la Berca, judetul Buzau), Mozaic Gastronomic (de la Valiug, judetul Caras Severin) si Festivalul Traditiilor (de la Salciua, judetul Alba) in luna octombrie si Festivalul Placintelor (de la Comanesti, judetul Bacau) in noiembrie.

 

Festivalul Pastravului de la CiocanestiSuceava va avea loc in perioada 13-15 august si se declara un „omagiu adus pastravului”. Organizatorii promit cea mai mare expozitie cu mancaruri din pastrav, cel mai mare bors de peste si cea mai mare mamaliga. Vizitatorii vor putea participa la concursul de pescuit pastrav, la lansarea de puiet de pastrav in raul Bistrita, vor putea admira parada calaretilor, coboratul cu plute pe Bistrita si cel al "plaiesilor" cu faclii.

 

In septembrie, va fi randul brasovenilor de la Poiana Marului sa-i intampine pe vizitatori cu bucate traditionale locale la evenimentul dedicat Zilei Recoltei. În octombrie, cei de la Caras-Severin propun vizitatorilor sa redescopere multiculturalitatea zonei Banatului prin uluitoarea bogatie gastronomica a etniilor care traiesc in aceasta zona.

Tot in octombrie, carnatii, pastrama sau branzeturile traditionale vor putea fi degustate in cele mai autentice si savuroase versiuni ale lor la festivalurile de la Bran si Berca. Festivalul Traditiilor de la Salciua, din octombrie, le va propune vizitatorilor o intalnire cu traditiile milenare pastrate vii pana azi in inima Ţarii Motilor, inclusiv cu o gastronomie bogata in savoare autentica. In fine, faimoasele placinte moldovenesti vor putea fi incercate de gurmanzi in zeci de variante specifice fiecarei zone din regiune la Festivalul Placintelor de la Comanesti (judetul Bacau), in luna noiembrie.

 

In cadrul fiecaruia dintre cele opt evenimente sprijinite, berea Noroc va putea fi savurata de vizitatori la un stand creat special, al carui design se inspira din tema portilor romanesti traditionale, integrandu-se in ambianta festivalurilor

Lansata in anul 2000, Noroc este o bere 100% romaneasca a carei reteta si gust echilibrat au fost definite de maestrii berari romani. Este o marca pozitionata pe segmentul economic al portofoliului Bergenbier S.A. si este apreciata de consumatori pentru gustul sau bogat si aroma plina si amaruie asigurata de ingredientele de cea mai buna calitate si garantata de procesele tehnologice cu standarde stricte. Berea Noroc este disponibila in ambalaj PET de 2,5 litri, PET de 1 litru, la sticla de 0,5 litri si la doza de 0,5 litri.

 

Bergenbier S.A. este unul dintre cei mai activi producatori de bere de pe piata romaneasca, ocupand pozitia a 3-a in industria locala a berii (conform datelor MEMRB pentru anul 2010).

Bergenbier S.A. activeaza in Romania din anul 1994. Echipa companiei numara in prezent aproximativ 600 de angajati. Portofoliul Bergenbier S.A. cuprinde Bergenbier (in variantele: bere blonda, bere blonda fara alcool si nefiltrata din grau) si Noroc – ca marci locale, Stella Artois, Beck's, Staropramen si Löwenbräu – ca marci internationale produse local. Pe langa acestea, Bergenbier S.A. importa specialitatile belgiene Leffe si Hoegaarden.

Compania face parte din grupul StarBev, care mai cuprinde operatiuni in alte 8 tari din Centrul si Estul Europei

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro