OCDE emite previziuni pesimiste cu privire la economia zonei euro

Organizatia pentru cooperare si dezvoltare economica (OCDE) si-a revizuit in scadere previziunile de crestere economica pentru zona euro, lansand in acelasi timp un apel catre Banca Centrala Europeana (BCE) sa implementeze in cel mai scurt timp posibil un set de masuri care ar putea incuraja revitalizarea economiei europene.

Conform BBC, OCDE a spus ca economia zonei euro va suferi o contractie de 0,6% in acest an, ceea ce inseamna o crestere a avansului pe care il au tari cu o dezvoltare rapida, cum ar fi Statele Unite sau Japonia. In acelasi timp, organizatia avertizeaza asupra pericolului pe care il pune recesiunea prelungita din Europa asupra economiei globale.

Pe langa scaderea cu 0,6% a produsului intern brut, rata somajului isi va continua cresterea de la rata actuala de 12%, iar in 2014 se va stabiliza.

Cresterea ratei somajului se manifesta deja in cea mai mare economie europeana, Germania, unde numarul somerilor a crescut in luna mai cu o rata mai mare decat cea estimata. Conform Biroului de munca din Germania, numarul somerilor a crescut cu 21.000, ajungand la 2,963 milioane, informeaza Reuters.

OCDE, organizatie care reprezinta 34 de state cu economii dezvoltate, indica o crestere medie de 1,2% in 2013 si de 2,3% in 2014.


 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro