O noua greva in Grecia

Categorie: Pe scurt

De astazi incepe o noua greva in Grecia pe durata nelimitata din partea proprietarilor de autocamioane de mare tonaj şi de camioane-cisternă, după cea din luna iulie, pentru a protesta împotriva liberalizării prevăzute a sectorului, au anunţat surse sindicale.

 

"În urma adunării generale de sâmbătă de la Salonic, am decis în unanimitate să declanşăm luni o grevă pe perioadă nelimitată", a declarat preşedintele Federaţiei elene a transportatorilor internaţionali, Apostolos Kenanidis, anunţând marşuri la Atena şi Salonic.

 

Membrii Federaţiei cer respingerea proiectului de lege privind liberalizarea sectorului, ceea ce ar însemna deschiderea completă a acestuia către concurenţă în termen de 3 ani. Transportatorii consideră injustă reducerea prevăzută a numărului de licenţe.

 

Măsura este inclusă în planul de redresare financiară convenit de guvernul socialist grec cu FMI şi Uniunea Europeană, în schimbul împrumutului de 110 miliarde de euro pe 3 ani menit să scoată ţara din criză.

 

În luna iulie, o grevă de mai multe zile a Federaţiei transportatorilor a perturbat puternic inclusiv sectorul turismului, principala sursă de venit la bugetul ţării., potrivit unui material furnizat de AGERPRES


Alte articole

Adauga comentariu