O firma austriaca a castigat licitatia pentru acordarea de consultanta la legile locuintei

Compania Institute for Real Estate Construction and Housing din Austria a castigat licitatia organizata de MTCT pentru atribuirea serviciilor de consultanta la elaborarea pachetului de legi cu privire la locuinte, au declarat surse din institutie.  Decizia de stabilire a castigatorului licitatiei a fost adoptata, luni, de o comisie din Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), dupa analizarea celor trei oferte primite, au afirmat sursele citate de Mediafax.

      

La licitatie au mai participat compania Dutch International Guarantee for Housing din Olanda si consortiul format din firmele Cliftons Solicitors (Marea Britanie) si Babiuc, Sulica, Protopopescu, Vonica - Attorneys at Law, cabinetul de avocatura al fostului ministru al Apararii, Victor Babiuc, in prezent presedinte al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei.
    

Compania austriaca a prezentat cea mai avantajoasa oferta, conform surselor.
       

Institute for Real Estate Construction and Housing va studia si audita intregul sistem legislativ romanesc in domeniul locuintei, inclusiv proiectele privind Legea chiriilor, Legea condominiumurilor si Legea implicarii actorilor privati in sectorul locuintelor cu chirie, precum si propunerile de imbunatatire a Legii locuintei.
        

Pentru elaborarea pachetului de legi, Institute for Real Estate Construction and Housing va primi de la statul roman circa 70.000 euro, inclusiv TVA, au spus reprezentantii MTCT.
         

Conform surselor citate, pachetul legislativ format din cele patru documente va fi definitivat la nivel de ministere pana in luna septembrie, pentru a fi promovat in Guvern.

Unul dintre proiecte, cel privind Legea chiriilor, a fost lansat in dezbatere publica in luna martie.
      

Institute for Real Estate Construction and Housing este specializat in efectuarea de studii si cercetari pe piata imobiliara din Europa Centrala si de Sud-Est si in acordarea de consultanta in domeniu.
           

Infiintata la mijlocul anilor '90, compania austriaca a avut printre clienti ministere, autoritati locale si asociatii patronale din domeniul constructiilor si imobiliare, din Austria si Ungaria, precum si firme private ca Erste Bank si Wienerberger.

Sursa: Mediafax

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro