O companie franceza poate revolutiona industria dispozitivelor mobile printr-o simpla bratara

Categorie: IT & C

Echipa Cicret a lansat un videoclip de promovare a produsului inovator care, daca va fi realizat, va fi indragit cu siguranta de persoanele dependente de smartphone-uri.

Motivul este simplu. Cei care s-au ocupat de proiectarea dispozitivului si-au imaginat o situatie destul de frecventa in zilele noastre. Presupunand ca ne aflam in dus si tocmai in acel moment primim un e-mail pe care il asteptam cu nerabdare, vom fi nevoiti sa ne grabim pentru a verifica mesajul cat mai repede posibil.

Dezvoltatorii bratarii Cicret s-au gandit cum ar putea sa evite astfel de situatii. Prin urmare, au conceput dispozitivul astfel incat, printr-o simpla rasucire a mainii, bratara sa se transforme intr-un ecran interactiv, proiectand pe bratul utilizatorului toate informatiile care apar si pe smartphone-ul acestuia.

In acest mod, putem raspunde la telefon, la mesaje, putem sa accesam aplicatiile preferate sau chiar jocurile de pe smartphone, fara a fi nevoiti sa ne deplasam pentru a manevra telefonul si fara a ne intrerupe din activitatile pe care le desfasuram in acel moment (cum ar fi dusul, de exemplu).

Dispozitivul este impermeabil, astfel incat poate fi purtat chiar si in cada sau in timpul unei vremi ploioase. Sistemul integrat include un mini-proiector, un microprocesor si senzori de proximitate, Wi-Fi, port USB si componente pentru iluminare cu LED. Se conecteaza la smartphone prin intermediul tehnologiei Bluetooth si se activeaza printr-o rasucire usoara a bratului.

Din pacate, mai este mult pana cand acest prototip va deveni realitate. Cicret estimeaza ca va fi nevoie de o suma destul de insemnata, aproximativ 1,2 milioane de dolari, pentru concretizarea proiectului, si a initiat deja o campanie de strangere de fonduri prin PayPal.

Sursa: Entrepreneur


Alte articole

Adauga comentariu