O companie din India transforma gunoiul in Wi-Fi

Categorie: IT & C

Ideea cosului de gunoi inteligent le-a venit inventatorilor la un festival de muzica populara care a avut loc la Bangalore in 2013. Cei doi antreprenori s-au pierdut in multime si le-a luat doua ore pana sa se gaseasca unul pe celalalt. Atunci au realizat ca trebuie sa creeze o solutie care le permite oamenilor sa fie conectati la astfel de evenimente.

De asemenea, cei doi au fost uimiti de cantitatea de gunoi care era raspandita peste tot.

Asadar, Desai si Agarwal, au inventat cosul de gunoi care le ofera oamenilor 15 minute de Wi-Fi gratuit de fiecare data cand arunca ceva.

Cosul de plastic are o inaltime de aproximativ 140 cm impreuna cu un ecran LED si costa aproximativ 1.470 de dolari. Atunci cand cineva arunca ceva in el, pe ecran apare un cod unic care ii permite utilizatorului 15 minute de Wi-Fi, care functioneaza pe o raza de 50 de m.

ThinkScream a realizat un parteneriat cu o companie de telefonie mobila, iar in cadrul unui festival muzical din 2014 au fost puse sase astfel de cosuri de gunoi.

Desai spera ca aceste cosuri de gunoi sa fie prezente in toata India – de la sali de cinema si mall-uri pana la spatii publice si comunitati rurale.

Sursa Articol / Foto: CNN Money

Etichete: ,

Alte articole