O companie din India lanseaza smartphone-ul care costa 7 euro

Categorie: IT & C

Compania indiana Ringing Bells lanseaza astazi smartphone-ul care costa doar 7 dolri. Pretul smartphone-ului Freedom 251 este atat de accesibil pentru a oferi posibilitatea persoanelor din india care au un venit lunar foarte scazut, sa se conecteze la Internet.

Acest proiect face parte din programul realizat de Guvernul indian „Make In India” care isi propune sa conecteze mai multi oameni la Internet cu costuri foarte scazute. Compania Ringing Bells a declarat intr-un comunicat de presa ca guvernul a fost un „sprijin imens” in realizarea acestui smartphone.

In 2011, guvernul Indiei a promovat tableta Aakash care a fost special creata pentru a-i ajuta pe studenti sa obtina mai usor informatiile de care au nevoie. Tableta s-a vandut cu 3000 Rs., adica in jur de 45 de dolari.

La inceputul acestei saptamani, Ringing Bells a lansat smartphone-ul 4G, Smart 101, cu un display de 5 inci, procesor quad-core 1.3GHz si 1 GB de RAM. Pretul acestuia este de asemenea foarte mic, de 45 de dolari.

Lista completa a specificatiilor smartphone-ului Freedom 251 va fi facuta publica in decursul zilei de astazi, in cadrul evenimentului de lansare.

Sursa Articol: Business Insider / Sursa Foto: Freedom 251

Etichete: ,

Alte articole