Nu puteti renunta la telefon cand sunteti cu prietenii? Exista o aplicatie in acest scop

Categorie: IT & C

Denumita sugestiv „Shhhh”, aplicatia detecteaza momentele in care ar trebui sa va bucurati de clipele petrecute cu familia sau cu prietenii si trece automat telefonul in modul silentios.

Poate ar trebui sa facem singuri acest lucru, din proprie initiativa, dar designerul Ilwon Yoon, cel care a creat acest concept, afirma ca oamenii nu au autocontrol. „De la aparitia smartphone-urilor, am observat ca tot mai multe persoane le utilizau in timp ce ne intalneam. La inceput, le rugam politicos sa nu mai acceseze telefonul in timp ce vorbim, dar nu a functionat. Apoi, am inceput si eu sa fac acelasi lucru instinctiv, desi nu imi doream asta”.

Treizeci de procente dintre utilizatorii de smartphone-uri recunosc ca nu pot renunta la verificarea telefoanelor, chiar si numai pentru cateva clipe, in timpul unei intalniri. Noua aplicatie imaginata de Yoon va pune capat acestui obicei: aceasta va trece automat pe modul silentios cand utilizatorul este impreuna cu familia, cu un prieten sau la o intalnire.

Aplicatia va folosi tehnologia GPS pentru a detecta momentele cand ar trebui sa se activeze, de exemplu, cand persoana respectiva ajunge la propria locuinta sau intra intr-un restaurant. Apoi, va opri automat notificarile pentru o perioada de timp prestabilita. Daca utilizatorul primeste un mesaj, aplicatia va raspunde automat, spunand ca acesta este cu prietenii sau cu familia si nu poate fi deranjat.

Momentan, aplicatia este doar un concept, insa Yoon intentioneaza sa lanseze o campanie anul viitor pentru punerea in aplicare a proiectului.

Sursa: Fast Company


Alte articole

Adauga comentariu