Moduri eficiente pentru stingerea incendiilor

Categorie: Comunicate de presa

Toata lumea ar trebui sa stie cum sa actioneze in cazul unui incendiu, pentru ca astfel, intr-o situatie reala sa fie evitate dezastre, indiferent daca este vorba despre angajatii unei companii, locatarii unei scari de bloc, muncitorii dintr-un depozit sau alte locuri. Specialistii in domeniu au dezvoltat metode moderne si interesante pentru aceste situatii, dar mai ales produse foarte utile, care pot sa ajute la stingerea focului intr-un timp cat mai scurt. Majoritatea companiilor, de exemplu, au optat pentru un sistem de sprinkler pret foarte bun. Este vorba despre un sistem de distributie plin cu apa sub presiune, care se activeaza automat atunci cand detecteaza temperaturi mult mai ridicate decat ar trebui. Fiola se sparge, iar apa incepe sa fie distribuita sub forma de stropi, semanand foarte mult cu o ploaie. Marele avantaj al utilizarii acestui sistem este ca el poate fi montat cu usurinta in cladirile foarte mari, ajutand la reducerea pagubelor in situatii extreme.

Un alt mod prin care poate stins un incediu este utilizarea de instalatii drencere. Acestea sunt asemenatoare primei optiuni, insa nu au fiola, iar orificiul fiecarui dispozitiv este deschis in permanenta. Conductele se umplu cu apa, dar numai pana la vana de comanda, a carei deschidere trebuie actionata manual. De asemenea, deschiderea poate fi pornita automat prin intermediul sistemului de detectare a incendiului, in functie de cum a fost setat acesta in prealabil.

Cele doua metode de stingere a unui incendiu prezentate mai sus reprezinta primul lucru care trebuie sa se intample la fata locului, pentru siguranta oamenilor care se afla in spatiul afectat. De asemenea, se impune un apel la 112, pentru ca pompierii sa ajunga aici cat mai repede. Ei se vor ocupa mai departe de rezolvarea situatiei, folosind echipamentele moderne pe care le detin. Sa nu uitam insa ca pana la sosirea acestora, se mai pot folosi si stingatoarele de incendiu, care trebuie sa existe la fiecare palier, conform normelor de siguranta. Acestea trebuie sa se afle in locuri vizibile.

Sisteme de stingere incendiu | instalmontaj.com

Pe site-ul http://www.instalmontaj.com/ puteti citi mai multe detalii despre modul in care poate fi rezolvata o situatie de urgenta, dar si despre sistemele moderne care pot ajuta in astfel de cazuri.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Moduri eficiente pentru stingerea incendiilor


Alte articole

Adauga comentariu