Mituri despre sofat

Categorie: Comunicate de presa

Ca in mai toate domeniile acestei lumi, chiar si sofatul a adunat destule mituri astfel incat sa merite amintite. Cateva dintre ele chiar trebuie demontate pentru ca nu au nicio baza stiintifica.

  1. Daca impusti catre rezervorul masinii, aceasta va exploda. Acest lucru se intampla doar in filmele hollywoodiene, insa realitatea este cu totul diferita. Curiosii de la Mythbusters au incercat experimentul si au ramas cu o masina intreaga, nici urma de explozie.

  2. Drumul de intoarcere este mai scurt decat cel pe care ati plecat. Aceasta senzatie apare nu din cauza vitezei mai mari sau a schimbarii rutei. Fenomentul poarta denumirea de „efectul de intoarcere” si se explica prin faptul ca la plecare esti nerabdator sa ajungi la destinatie si ai tendinta sa supraestimezi timpul petrecut in masina. La intoarcere, creierul este deja familiarizat cu ruta, cu durata calatoriei, cu obiectivele intalnite.

  3. Schimbarea benzilor face ca o calatorie sa fie mai rapida. Nimic mai fals! Soferii ii percep pe ceilalti participanti la trafic ca fiind o piedica in calea atingerii obiectivului, prin urmare incearca sa-i evite, de aici si mersul in zig-zag de pe o banda pe alta. Schimbarea benzilor se face, de fapt, pentru confortul personal, pentru a nu mai avea obstacole, nu neaparat pentru a ajunge mai repede la destinatie.

  4. Barbatii conduc mai bine decat femeile. Nu exista nicio dovada stiintifica care sa sustina aceasta fapt. De obicei femeile conduc mai preacut, deci mai incet, de aici si ideea ca nu conduc bine. Precaut nu inseamna neaparat ca nu s-ar descurca la viteze mai mari, ci ca siguranta este mai importanta decat demonstratiile de viteza.

Sofatul dincolo de mituri este cel mai sigur, iar sofatul cu gandul ca ai unde parca masina este o placere. Din acest motiv, echipa PARK4FLY s-a gandit sa puna la dispozitia persoanelor ocupate, care mai folosesc si avionul ca si mijloc de transport, o parcare pe termen lung in aeroport Bucuresti. E foarte comod sa te intorci din delegatii si sa ai propria masina care te asteapta in parcare. Pe http://park4fly.ro/ gasiti detalii despre solutia ideala in caz ca aveti nevoie de parcare in Otopeni pe termen lung. E sigur, e usor, e ieftin, e dincolo de mituri!


Preluat de pe www.livepr.ro – Mituri despre sofat


Alte articole

Adauga comentariu