„Minunea” lumii moderne: Coca-Cola transformata in apa pura

Categorie: IT & C

Descoperirea retetei care a facut Coca-Cola atat de faimoasa a devenit brusc neinteresanta in momentul in care olandezul Helmut Smits a prezentat noua sa inventie: masina care transforma cea mai renumita bautura racoritoare din lume in… apa pura. Pur si simplu!

Practic, dispozitivul este un fel de distilator care fierbe apa din Coca-Cola, pana la formarea vaporilor. Ulterior, acestia condenseaza si, cu ajutorul unor minerale, se formeaza apa potabila pura.

Dispozitivul a fost lansat in Olanda in cadrul Saptamanii de Design, ca parte a expozitiei Sens-Nonsens. Inventatorul nu are nici cea mai mica intentie sa-si comercializeze opera, fiind convins ca aceasta va starni mai mult rasete, desi a fost creata cu intentia ca oamenii sa-si puna intrebari legate de beneficiile/dezavantajele produselor pe care le consuma.

Dupa spusele lui Smits, scopul dispozitivului a fost de a evidentia un lucru ilogic, dar total adevarat: in ziua de astazi, in unele regiuni de pe Glob, este mai usor sa obtii o doza de Cola decat apa potabila. E si mai absurd faptul ca este nevoie de noua litri de apa potabila pentru a crea un litru de Coca-Cola – conform rezultatele cercetarilor inventatorului.

Sursa: CNET


Alte articole