Ministerul Sanatatii a renuntat la taxa pe fast food care trebuia sa intre in vigoare in luna martie, dar vrea sa "compenseze" aceasta decizie prin introducerea unei alte taxe pe sarea din bucate. Daca nu va mai fi taxa pe fast food, va fi in schimb aplicata o alta masura urmareste reducerea cantitatii de sare pe care o utilizam in alimentatie, in contextul in care romanii consuma dublu fata de cat ar trebui, informeaza Adevarul.
Consumul ascuns de sare, adica cel din mezeluri si branzeturi, este destul de mare desi cantitatea de sare recomandata pentru consumul zilnic poate ajunge la 12 grame.
Excesul de sare provoaca hipertensiune arteriala, boala care duce la infarct si accident vascular.
"Va trebui sa facem o politica de reducere a continutului de sare din produsele alimentare prefabricate si cei din industria alimentara vor trebui sa acceseze acest lucru. Vorbim in momentul de fata de infarct miocardic la varste de 20-30 de ani. E regretabil. Si nu se intampla in America, ci pe teritoriul Romaniei", a declarat prof. Adrian Streinu Cercel secretar de stat in Ministerul Sanatatii.
Reprezentantii industriei alimentare din Romania spun ca o astfel de masura ii va afecta atat pe consumatori, cat si pe producatori.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro