Mii de angajați ai Amazon din Europa au intrat în grevă de Black Friday

Categorie: Pe scurt

În timp ce toate magazinele online din lume erau în febra Black Friday, mii de angajați ai Amazon care lucrează la depozitele din Europa ale companiei au intrat în grevă. Angajații cer condiții de lucru mai bune salarii mai mari și reclamă refuzul companiei de a negocia cu ei, scrie FastCompany.com

Cele mai afectate centre au fost în Germania, Italia, Spania și Marea Britanie. Peste 2.400 de angajați au protestat în Germania și Spania, în timp ce alte câteva sute și-au exprimat nemulțumirile în punctele de lucru din celelalte țări.

Unele organizații sindicale ale angajaților Amazon sunt vehemente reclamând condițiile de lucru pe care le cataloghează ca fiind inumane. Mai mult, angajații sunt expuși la riscuri de accidente. Sunt frecvente cazurile în care angajații au plecat de la serviciu cu ambulanța, inconștienți sau cu fracturi.

Într-o declarație oficială, Amazon spune că este un angajator responsabil care crede într-o îmbunătățire continuă a rețelei sale și care menține deschisă o linie de dialog cu angajații și colaboratorii. În plus, compania notează investițiile masive pe care le-a făcut din 2010, respectiv 27 miliarde EUR, investiții care au dus la crearea de 75.000 de locuri de muncă în Europa.

Aceasta nu este prima grevă a angajaților Amazon din Europa. Ultimul val de proteste a fost în luna iulie 2017, a pornit din Spania și s-a răspândit într-o serie de alte țări europene.

Foto: Hypebeast.com


Alte articole