Microsoft Office gratuit pe dispozitivele mobile

Categorie: IT & C

Este o decizie importanta in istoria companiei dupa ce, ani la rand, Office nu a fost disponibil in lumea mobila, cu atat mai putin in mod gratuit. Incepand insa din vara anului 2013, pachetul Office a fost introdus pe iPhone-uri si pe smartphone-uri Android, iar apoi, din martie anul curent, si pe iPad-uri.

Cu toate acestea, pentru accesare, era necesara o abonare la Office 365, utilizatorii trebuind sa plateasca 99 $ pentru a utiliza software-ul.

In prezent, aceasta conditie a fost ignorata, astfel incat toti detinatorii de iPhone-uri, iPad-uri si Android pot utiliza pachetul Office pentru a crea si edita documente Word sau prezentari Power Point, fara a avea nevoie de abonarea la Office 365.

Compania Microsoft a implementat aceasta politica dupa ce a constatat ca utilizarea Office pe laptopuri sau calculatoare s-a redus considerabil, dispozitivele mobile fiind preferate intr-o mai mare masura. De asemenea, produsele companiilor concurente (Google si Apple) au devenit tot mai performante si, in acelasi timp, mai eficiente din punctul de vedere al costurilor.

Nu s-a renuntat complet la abonamentul Office 365; acesta ofera performante mai bune, incluzand si alte functii (de exemplu Dropbox) de care nu beneficiaza clientii care utilizeaza software-ul gratis. Pachetul a fost actualizat pe iPhone-uri si iPad-uri si urmeaza sa fie introdus si pe tablete la inceputul anului viitor.

Sursa: CNN Money


Alte articole