Microsoft lanseaza noua versiune Office

Categorie: IT & C

Microsoft isi doreste ca programul Office sa fie disponibil nu doar pentru utilizatorii de computere si laptopuri, ci si de cei care prefera telefoanele mobile sau tabletele.

In ultimul an si jumatate Microsoft a lansat Office pentru iPad si Android, iar anul acesta se anunta lansarea unor aplicatii Office bazate pe atingere (touch) pentru utilizatorii Windows 10.

Office universal apps va fi disponibil pe toate dispozitivele care utilizeaza Windows 10, telefoane mobile, tablete, laptopuri cu touchscreen si ecrane uriase, cum ar fi Surface Hub de 84 de inci pe care Microsoft l-a lansat saptamana trecuta. Pentru a fi utilizat de cat mai multe persoane, noua versiune Microsoft Office va fi pre-instalata pe telefoanele si tabletele care utilizeaza Windows 10.

Noile aplicatii Office arata in parte mare ca versiunea originala, toate au butoanele de “Home/Acasa”, “Insert/Insereaza” si “View”. Diferenta fiind ca noua versiune include caracteristici tactile specifice, inclusiv un “read mode/mod de citit” in Word, iar gesturile de swipe permit stergerea email-urilor din Outlook.

Cu toate acestea, Microsoft intelege ca unii oameni prefera sa utilizeze varianta clasica a programului Office. Pentru acestia, Microsoft va lansa in a doua jumatate a anului versiunea Office 2016.

Office a adus cei mai multi bani la Microsoft, eclipsand chiar si vanzarile Windows. Planul Microsoft de a oferi gratuit primul an utilizatorilor de Microsoft Windows 10 are succes, avand 6 milioane de abonati din luna octombrie pana in prezent. Versiunea Office pentru dispozitivele mobile a inregistrat milioane de descarcari.

Sursa: CNN Money / Foto: AnandTech


Alte articole