Microsoft: Hackerii ruși au atacat grupuri ale societății civile din Europa

Categorie: IT & C

Un grup de hackeri care au fost asociat serviciilor secrete din Rusia au avut ca ținte o serie de grupuri ale societății civile din Europa. Atacurile ar fi avut ca scop intervenția în alegerile europarlamentare care urmează să aibă loc în luna mai, spune Microsoft, companie care a și descoperit atacurile.

Conform New York Times, care citează un articol publicat pe blogul oficial al Microsoft, atacurile sunt parte a unei campanii online mai ample care are ca scop general discreditarea și înlăturarea oponenților actuali și potențiali ai președintelui Vladimir Puțin. Compania spune că a descoperit peste 100 de conturi de e-mail care au fost atacate de hackerii ruși. Conturile aparțineau unor persoane și organizații implicate în securitatea procesului electoral, politica nucleară și relații internaționale.

Microsoft nu a indicat țara de origine a acestor atacuri, dar spune că acestea ar aparține unui grup de hackeri denumit „Fancy Bear” care a fost catalogat de o serie de companii de securitate online ca fiind un grup rusesc. Mai mult, se crede că ar avea legături cu serviciile secrete din Rusia.

Fancy Bear a avut legătură cu o serie de atacuri în trecut.

Oficialii ruși au negat orice legătură a Moscovei cu atacurile informatice.


Alte articole