Microsoft depaseste Exxon si ajunge pe locul doi in topul celor mai mari companii listate la bursa

Categorie: Pe scurt

Cu toate acestea, pozitia Apple ramane neafectata, compania fiind liderul absolut cu o valoare de piata de aproximativ 667,9 miliarde de dolari, cu peste 250 de miliarde de dolari mai mult decat compania clasata pe locul 2.

La fel ca alte companii petroliere, Exxon a fost afectata in ultimele luni de scaderea pretului petrolului, sub 80 $/baril, cea mai drastica valoare din ultimii patru ani.

Astfel, gigantul energetic a cedat a doua pozitie in topul celor mai mari companii din lume, in favoarea Microsoft, dupa ce actiunile au inceput sa scada in urma ingrijorarilor cauzate de reducerea preturilor. Conform datelor oficiale, actiunile Exxon se tranzactioneaza la o valoare de 94,90 $ pe unitate, reducand capitalizarea de piata a companiei la 401,9 miliarde de dolari.

In schimb, actiunile Microsoft au crescut in urma castigurilor din luna octombrie, compania ajungand o valoare de 410,5 miliarde de dolari si devansand astfel grupul petrolier. Mass-media a sugerat si faptul ca Microsoft a beneficiat in ascensiunea sa de aprobarea Wall Street pentru Satya Nadella, noul director al companiei. Se pare ca investitorii au fost incantati de serviciile Cloud implementate de Nadella, precum si de eforturile acestuia de a indrepta erorile Windows 8.

Sursa: BBC


Alte articole