McDonald’s, investigat din cauza a trei companii din Italia

Categorie: Afaceri

Trei organizatii de origine italiana atrag atentia Comisiei Europeene asupra sistemul de franciza dezvoltat de lantul de restaurante McDonald’s in Europa. Codacons, Movimento Difesa del Cittadino and Cittadinanzattiva sunt cele trei firme care atrag atentia asupra sistemul anti-competitiv dezvoltat de McDonald’s.

Francizarea este modelul cheie in afaceri desfasurat de lantul de magazine cel mai mare din lume. Compania a castigat 9,27 de miliarde de dolari, proveniti din franciza restaurantelor din intreaga lume in cursul anului trecut. Francizele reprezinta aproximativ 75% din restaurantele McDonald’s din lume in Europa.

Grupul de companii italiene care au semnalat probleme in legatura cu McDonald’s, a precizat: „McDonald’s exercita un control excesiv prin francizele sale, implementand conditii care depasesc cu mult sistemul. Consumatorii ajung sa plateasca preturi mult mai mari in restaurantele McDonald’s francizate din Europa.” Ca si dovada au aratat ca preturile meniurilor Mcdonald’s sunt mai mari in 97% din cazurile francizelor comparativ cu restaurantele din Bologna, de exemplu. Potrivit unui purtator de cuvant al companiei, McDonald’s nu a comentat acest subiect.

Sursa: Yahoo News

Etichete: ,

Alte articole