MasterCard va permite confirmarea platilor cu un selfie

Categorie: Pe scurt

MasterCard incearca sa reduca frauda online cu tehnologia „plata cu selfie”. MasterCard Identity Check, care utilizeaza si tehnologia pe baza de amprenta, va scana fata utilizatorului pentru a verifica identitatea acestuia si va inlocui codurile pin, parolele si codurile de verificare utilizate in general pentru a verifica platile realizate de pe telefonul mobil.

Pana la vara, acest sistem va fi utilizat in Marea Britanie si alte 14 tari, tehnologia fiind deja testata in Statele Unite si Olanda.

Cum functioneaza acest sistem de confirmare a platilor?

Prima data va trebui sa instalezi o aplicatie MasterCard care iti permite sa faci selfie. Apoi, aplicatia creeaza o harta digitala a fetei tale, pe care o stocheaza pe serverele companiei. In momentul in care faci o plata de pe telefonul mobil, vei fi rugat sa te uiti in camera telefonului sau sa utilizezi senzorul de amprenta pentru a finaliza comanda, in loc sa trebuiasca sa introduci parola.

Pentru a se asigura ca nu iti tine altcineva telefonul, aplicatia iti va cere sa clipesti. Se pare ca aceasta este modalitatea prin care aplicatia verifica daca tu esti cel care face plata.

Sursa Articol: Engadget / Foto: USA Today

Etichete: ,

Alte articole