Masajul pentru Gravide – reduce stresul si disconfortul prenatal

Categorie: Comunicate de presa

Terapia cu masaj in timpul sarcinii este o alegere minunata complementara pentru ingrijirea prenatala. Este un mod sanatos de a reduce stresul si de a promova sanatatea generala. Masajul usureaza multe dintre disconforturile normale cu care se confrunta in timpul sarcinii, cum ar fi dureri de spate, gat rigid, crampe la picioare, dureri de cap si edeme (sau umflaturi).

In plus, acest masaj pentru gravide reduce stresul asupra articulatiilor care poarta greutatea, incurajeaza circulatia sangelui si a limfei, ajuta la relaxarea tensiunii nervoase – care ajuta la un somn mai bun – si poate ajuta la ameliorarea depresiei sau a anxietatii provocate de modificarile hormonale.

Imbunatatirea simptomelor de zi cu zi

Masajul pentru femeile gravide ofera o serie de beneficii si este intotdeauna o idee buna sa discutati cu terapeutul dvs. orice simptome de zi cu zi pe care doriti sa le eliminati. Acestea ar putea include:

  • Durerile de cap pot fi ameliorate prin masajul concentrandu-se asupra capului, gatului si umerilor. In plus, mentinerea nivelurilor optime de ameliorare a stresului prin masaj reduce sansele de migrene sau dureri de cap tensiune prin relaxarea punctelor de declansare si a spasmelor musculare.
  • Tensiunea musculara creata prin purtarea greutatii suplimentare a unui bebelus poate fi ameliorata prin incurajarea fluxului de sange catre zonele afectate. Aceasta ofera oxigen mai bogat in nutrienti si, de asemenea, creste fluxul de lichid limfatic, care indeparteaza toxinele si deseurile metabolice.
  • Oboseala, durerile de spate, crampele piciorului si umflarea / edemul pot fi eliberate prin diferite tipuri de masaj pentru femeile insarcinate.
  • Durerile obisnuite si durerile de sarcina sunt combatute prin eliberarea serotoninei, a substantei chimice naturale impotriva durerii organismului, care este stimulata de masaj.

In plus, serotonina, endorfinele si dopamina eliberate de corpul dumneavoastra ca raspuns la masaj ofera o contributie suplimentara a acelor produse chimice naturale. Masajul este foarte eficient in cresterea somnului profund.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Masajul pentru Gravide – reduce stresul si disconfortul prenatal


Alte articole