"MARI INTALNIRI: EITETSU HAYASHI, MAESTRUL HORIA ANDREESCU SI ...

6 septembrie 2010

Eitetsu Hayashi va interpreta "HI-TEN-YU" - A Concerto for Japanese drum and Orchestra, lucrare semnata de compozitorul Isao Matshushita. Prima parte a concertului din seria “Marilor Intalniri” va cuprinde lucrari ale unor compozitori consacrați: George Enescu, Ciprian Porumbescu, Béla Bartók, Doru Popovici, Tiberiu Olah si Grigoras Dinicu.

“Titlul compoziției, format din trei semne chinezesti, Hi-Ten-Yu (Zbor – Rai – Joaca), semnifica metaforic “zborul catre rai pentru joaca intre stele”. Urmand structura titlului lucrarea este divizata in trei parți si se dezvolta dintr-un calm general catre un dinamism viguros.”

“Wa-daiko, un instrument obisnuit in ceremoniile festivalurilor din Japonia, imita adeseori comuniunea raiului cu pamantul.
Puternicul sunet al acestei tobe ajunge pana in Rai si se transforma intr-o vibrație acustica eleganta si libera, rezonand asemenea unui vuiet adanc venit din abisul pamantului. In timp ce energia nativa si patrunzatoare a tobei Wa-daiko reprezinta o lume, cealalta ii solicita orchestrei o construcție logica. Am incercat sa unific aceste lumi in toate miscarile concertului.” - Isao Matshushita

EITETSU HAYASHI, solistul concertului Hi-Ten-Yu, este o legenda vie cu statut de vedeta in Japonia fiind considerat artistul care a revoluționat modul in care Taiko este interpretat. Parte a ceremoniilor budiste si shintoiste, Taiko a devenit un stil specific de percuție, renumit pentru reprezentațiile inalțatoare. Eitestu este un important deschizator de drumuri atat pentru maiestria sa in Odaiko cat si datorita colaborarilor cu orchestre si coloanelor sonore compuse pentru filme.

EITETSU HAYASHI s-a nascut in Hiroshima in 1952 si a crescut intr-un templu budist, ascultand zilnic sutrele recitate ... » citeste tot comunicatul pe LivePR.ro - "MARI INTALNIRI: EITETSU HAYASHI, MAESTRUL HORIA ANDREESCU SI ...

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro