Leul contra euro | De ce nu se devalorizează moneda națională? | Explic mecanismul! | Cristian Sima

Mă bucur că voi, cei din comunitatea fidelă, mă numiți de câte ori apar dileme în discuțiile de pe internet. Am făcut acest video pentru a explica nelămurirea d-lui Buhnici și invitatului său, dar și a comunității active în chat-ul de pe LIVE al video-ului lor: ce ține leul pe poziții în fața devalorizării?
▶️▶️▶️▶️AICI referinta din clipul domnului George Buhnici, ca să aveți context https://www.youtube.com/watch?v=sWys5tunWOM&t=4024s, la 1:07:01
▶️▶️▶️▶️ Aici video explicația mea despre punctele de SWAP și cum puteți câștiga din diferențialul de dobândă

Isărescu reușește să țină leul stabil cu euro într-un mod foarte simplu: mărind dobânzile. În momentul în care o bancă comercială vrea să cumpere lei contra euro, poate avea deja în cont euro sau, dacă nu, îi va împrumuta. O bancă împrumută euro cu dobânda ECB zero, îi schimbă în lei și îi pune cu 4.75% la banca centrală. Îi depune cu 4.75% la banca centrală ca să aibă rezerve minime obligatorii și ca să poată credita în continuare. O bancă comercială poate cumpăra și titluri de stat cu 7%, să le depună la banca centrală și să își continue liniștită activitatea. Băncile comerciale sunt cele care mențin leul tare, pentru că diferențialul de dobândă leu - euro este foarte mare. Când punctele de swap sunt atât de mari, o bancă comercială își va ține rezervele în lei, nu în euro. Când ECB va ridica dobânzile, probabil pe 21 iulie, veți vedea o mică schimbare între euro și leu. Și Isărescu ar putea continua creșterea dobânzilor și să adauge încă 1% la cei 4.75%. Dacă oamenii nu se pot împrumuta, nu se pot nici dezvolta, iar economia merge pe bază de credit. Isărescu trebuie să ajungă cu dobânda măcar la 10% ca să poată să contracareze o inflație de 15%. Altă soluție pentru calmarea inflației în afară de recesiune nu există. Nici tăierea salariilor din criza din 2008 nu a fost înțeleasă de nimeni. Se putea devaloriza leul pe atunci. O să mai dezbatem punctele de swap, pentru a înțelege de ce dolarul s-a întărit față de euro. Este vorba despre diferențialul de dobândă.
▶️▶️▶️▶️Pentru cei care vor să vadă tranzacțiile mele în timp real și să poată dialoga cu mine, există www.celindra.ro

Mă puteți găsi și aici:
Facebook https://www.facebook.com/cristian.sima.315/
Instagram https://www.instagram.com/cristiansima2021/
Linkedin: https://www.linkedin.com/in/cristian-sima-075b394a/
Iar restul de videos pe canalul meu de YouTube unde postez cel puțin săptămânal.
https://www.youtube.com/channel/UCWgk...
Comandă cele două volume "Marea spovedanie a brokerului fugar" - despre momentul WBS, cât și despre alte subiecte economice și social-culturale.
Cărțile pot fi achiziționate de aici
https://www.cristiansima.ro/store/

Urmărește și VIDEO-ul despre imobiliare

#nyse #finance #fed #investment #trading #cryptomarket #macroeconomie #cristiansima #wallstreet #brokerulfugar #inflatie #stagflatie #bitcoin #actiuni #bursa #Investitiibursa


Video - Leul contra euro | De ce nu se devalorizează moneda națională? | Explic mecanismul! | Cristian Sima


Sursa: Cristian Sima Feed your Greed

 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro