Lego lanseaza un nou kit care ii invata programare pe copii

Categorie: IT & C

Piesele Lego devin mai inteligente odata cu inovatia companiei prezentata la CES 2017. Noile seturi propuse vor dezvolta abilitati necesare vremurilor moderne, cum ar fi programarea. Constructiile Lego vor avea functii de miscare care vor putea fi programate de catre copii.http://rpk-tramplin.ru

Kitul Lego Boost propune copiilor cinci tipuri diferite de jucarii inteligente, inclusiv o pisica, un robot si o chitara, dotate cu senzori si motoare destinate miscarii. Setul vine dupa succesul pe care l-a inregistrat seria concentrata pe robotica, Lego Mindstorms, serie care este folosita la cursurile de informatica. Anul trecut, Lego a lansat kitul de robotica WeDo 2.0 destinat copiilor care vor sa invete si sa inteleaga mai multe despre stiinta si tehnologie.

Ultima „inventie” marca Lego este concentrata pe programare. De aceea Boost vine cu Move Hub, piesa Lego dotata cu senzori, piesa care alimenteaza „inteligenta” si miscarea constructiilor. Aceste piese reusesc sa detecteze elementele din mediul inconjurator, adunand astfel o serie de informatii care le pot influenta miscarile.

Lego Boost este insotit de o aplicatie mobila care cuprinde 60 de activitati de programare care includ inclusiv adaugarea unei voci, astfel incat constructia sa poata vorbi. Mai mult, aplicatia ii incurajeaza pe copii sa mearga mai departe odata ce au inteles modul de functionare a pieselor inteligente. Astfel, ei pot folosi o baza construita din kit-ul Boost pentru a programa alte constructii.

Kitul Boost este conceput pentru copii incepand de la 7 ani si va fi lansat pentru publicul larg in cursul acestui an, la un pret estimativ de 160 USD.

Foto: CNN


Alte articole

Adauga comentariu