Lamborghini dezvaluie bolidul de 3,9 milioane USD la Salonul Auto de la Geneva

Pentru a-si depasi rivalii de la McLaren sau Ferrari care lanseaza masini de peste un milion USD, Lamborghini vine la Salonul Auto de la Geneva cu o masina care le depaseste pe toate. La 3,9 milioane USD, bolidul Lamborghini prezentat la Geneva are toate sansele sa-i impresioneze pe fanii marcii nu doar din punctul de vedere al pretului, ci si ca performante.

In cursul zilei de luni, constructorul a prezentat modelul Veneno, dotat cu 750 de cai putere. Veneno este un model special creat cu ocazia aniversarii a 50 de ani de existenta a marcii Lamborghini.

Din acest model special vor fi produse doar trei unitati care sunt deja vandute. Doi dintre proprietari locuiesc in Statele Unite, iar unul dintre ei chiar este proprietarului unei reprezentante Lamborghini.

Lamborghini Veneno este practic o masina de curse adaptata pentru sosea care ajunge de la 0 la 100 km/h in doar 2,8 secunde si atinge o viteza maxima de 354 km/h. Motorul este unul V-12, aspirat, de 6,5 litri. Cutia de viteze este una automata in sapte trepte, iar tractiunea este una integrala permanenta.

Carbonul este materialul principal folosit atat la interior, cat si la exterior, ceea ce face ca Veneno sa fie mai usor cu 124 kg fata de Adventator, pe a carui platforma a fost construit.

Lamborghini a mentinut traditia de a numi masinile dupa taurii din coride, iar Veneno nu este o exceptie. Numele masinii vine de la un taur care a fost recunoscut cel mai rapid taur din istorie. Taurul a ajuns celebru in 1914 dupa ce a ranit fatal un toreador celebru la acea vreme.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro