Jurnalul unei mame a lansat proiectul "Jurnalul sarcinii". Jurnalul sarcinii este mai mult decat o simpla insiruire de date, mai mult decat sarcina pe saptamani. Pe langa ca este un proiect foarte bine documentat, viitoarele mamici regasesc in randurile asternute situatii, experiente, trairi ale unei mame.
Cea care este, acum, implinita mamica a unui baietel minunat isi aminteste si retraieste alaturi de viitoarele mamici momente care au speriat-o, situatii care au amuzat-o, trairi care au facut-o sa planga de bucurie. Si, cel mai important, ea le este alaturi, in fiecare saptamana de sarcina, cu povesti, ganduri frumoase, incurajari, exact ca o buna prietena.
Sarcina este o perioada marcata de emotii, trairi, care mai de care mai diverse: bucurie, framantare, nerabdare, teama, fericire, extaz, panica, implinire... Jurnalul unei mame si-a propus sa le dezvaluie ca facand parte din firescul sarcinii.
Perioada de graviditate incununeaza implinirea unei femei si prevesteste nasterea pruncului, alaturi de nasterea mamei. Mama nu a existat inainte, femeia da. Mama capata viata si sens odata cu aducerea pe lume a fiintei pe care femeia a purtat-o in pantece vreme de mai bine de noua luni.
Sarcina este si o perioada lunga de asteptare a infaptuirii miracolului. Toate viitoarele mamici se gandesc cu nerabdare la momentul in care vor imbratisa pentru prima data pruncul, pentru prima data o parte din ele.
Jurnalul sarcinii sau Sarcina pe saptamani prezinta fiecare saptamana de sarcina, cu elementele specifice din dezvoltarea fatului, cu schimbarile saptamanale ce au loc in organismul mamei, cu recomandari ale specialistilor si, nu in ultimul rand, cu experiente si trairi personale.
Asa incat, articolele din Jurnalul Sarcinii, sunt, in buna parte, subiective si stau drept reper pentru viitoare mamici ca o situatie comparativa, ajutatoare, consolatoare, incurajatoare sau imbucuratoare.
In general, Jurnalul unei mame nu si-a propus sa delimiteze, sa stabileasca normalitatea, sa traseze definitii, sa judece sau sa contrazica. Jurnalul unei mame nu detine adevarul absolut. Nimeni nu detine adevarul absolut. Copiii, ca si adultii, sunt diferiti, fiecare unic in felul sau. De aceea, nu exista formule magice sau "Asa trebuie!".
Iar, daca facem referire la cresterea si educarea armonioasa a copiilor, parintii isi vor gasi singuri metodele potrivite pentru a tempera, a cunoaste, a repara, a rezolva problemele copiilor, daca acestea pornesc din dragoste si sunt insotite de rabdare, intelegere si caldura.
» Preluat de pe LivePr.ro - Jurnalul unei mame a lansat proiectul quot;Jurnalul sarcinii quot;
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro