Jocurile de noroc online din România - avantaj pentru cazinouri, stat sau jucători?

8 aprilie 2019

Industria jocurilor de noroc de pe platformele online și offline din România a început să fie reglementată încă din anul 2009 (HG nr. 870/29.07.2009). Ulterior, legea nr. 124/29.05.2015, a creat cadrul legislativ pentru ordonarea în mod corespunzător a activității acestor platforme.

Grație măsurilor introduse de stat, în momentul actual, în industrie activează peste 50,000 de angajați. Statul încasează peste 180 de milioane de euro numai din impozitarea salariilor acestor angajați.

Jucătorii au început să beneficieze de avantaje substanțiale, printre acestea numărându-se obținerea unui nivel de câștiguri garantat de 96,65% (așa cum este procentul de câștig din 2018 la casino.netbet.ro), un cadru de joc 100% legal și o serie de bonusuri și promoții dedicate.

Cazinourile și-au crescut, la rândul lor, cifra de afaceri, numărul jucătorilor dublându-se în ultimii ani. În momentul actual, pentru anul 2019, se preconizează că sumele obținute ca venit la bugetul de stat, din industria jocurilor de noroc, sunt de aproximativ 700 de milioane euro.

Într-un final, de pe urmă măsurii de reglementare a platformelor cu jocuri de noroc din România, cine are cele mai multe avantaje?

 

Sursa foto

Statul Român

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) este instituția statului care se ocupă de reglementarea cadrului de desfășurare a jocurilor de noroc din România. Începând cu anul 2016, această instituție a emis o serie de acte care au ajutat la dezvoltarea acestei industrii în țara noastră. În momentul actual, pe lista operatorilor aprobați de ONJN și care beneficiază de licență de clasa I de funcționare se numără 23 de entități juridice.

Un astfel de operator plătește statului anual o taxă în valoare de 5000 de euro pentru licența obținută (aceasta se acordă pentru o perioadă de 10 ani). Alături de acești operatori, mai există și posesorii de licențe de clasa II (afiliații), care achită o taxă în valoare de 1000 euro, în fiecare an.

Statul român încasează sume substanțiale din taxele de participare (valoarea este de 2%, în fiecare lună), precum și din impozitarea câștigurilor obținute de jucători (10% ca impozit pe profit). În 2015, statul a obținut un venit de 500,000 de euro din impozitarea jocurilor de noroc, în 2016, unul de 30 de milioane de euro, iar astăzi valoarea câștigurilor a ajuns la aproximativ 600-700 de milioane de euro.

În plus, datorită introducerii obligației de verificare a identității titularului de cont, statul poate știi cine sunt cei care joacă și care datorează bani din câștigurile obținute.

Jucătorii

În ceea ce privește jucătorii, în primul rând aceștia au intrat în legalitate. Ceea ce înseamnă că toate drepturile ce decurg din calitatea de membru înregistrat al unei platforme digitale îi vor fi garantate și respectate.

Nu trebuie uitat nici faptul că nivelul de accesibilitate a acestor platforme digitale crescut simțitor; astăzi, fiecare operator online de cazino dispune de aplicații mobile pentru utilizatorii săi.

La nivel de bonusuri și promoții, precum și integrarea în programe speciale, de tip VIP, jucătorii români se numără printre cei mai favorizați. De la pachete de bonus de bun venit și până la bonusuri de reîncărcare ori de recomandare, aceștia beneficiază de o multitudine de avantaje.

Platformele online de jocuri de noroc

Obținerea unei licențe de funcționare pentru o perioadă de 10 ani reprezintă o garanție de stabilitate pentru orice operator de jocuri de noroc online și offline. Grație acestei măsuri, cazinourile din România și-a triplat numărul de membri înregistrați și, prin urmare, valoarea profitului a crescut simțitor.

Se estimează că peste 2 milioane de români și-au creat un cont de joc, mai mult de jumătate dintre aceștia jucând în mod constat online. În anul 2016, un jucător român cheltuia aproximativ 50-100 Lei lunar în cazinouri, ceea ce însemna un câștig semnificativ pentru platformele cu jocuri de noroc din România.

Astăzi, valoarea s-a triplat, ceea ce reprezintă un avantaj financiar serios pentru operatorii de cazinouri digitale (mai ales că în anul 2016 operau 32 de platforme, în timp ce în 2019 mai sunt 23 de operatori, ceea ce înseamnă o cotă de piață mult mai bună pentru fiecare).

Cine este în avantaj în industria jocurilor de noroc online din România?

Fiecare parte implicată dispune de beneficii, ceea ce înseamnă că, în acest moment, există un nivel de satisfacție peste medie pentru toată lumea. Statul încasează bani, cazinourile obțin profit, iar jucătorii au la dispoziție o gamă variată de modalități de distracție.

Rămâne de văzut dacă viitorul va aduce modificări în acest echilibru și dacă vreuna dintre părți va fi mult mai avantajată. Până atunci, cazinourile online de top vor continua să reprezintă o soluție excelentă de relaxare online!

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro