Istoria cafelei dateaza de mai bine de 1000 de ani, fiind la fel de pretioasa ca si cafeaua in sine.Consumul de cafea este cunoscut in Orientul Mijlociu inca din vechime, in Occident fiind cunoscuta de doar trei secole.Primele informatii despre cafea sunt cunoscute din secolul IX, fiind o planta care a creat legende si a contribuit la evolutia societatii.Bautura misterioasa cu puteri stimulatoare a revolutionat industria bauturilor. Primele plante de cafea au fost aduse din Africa pe coastele Marii Rosii.
Exista o serie de legende neconfirmate despre cafea si raspandirea acesteia.Dupa descoperirea proprietatilor stimulatoare ale cafelei, cultivarea si consumul acesteia s-a extins rapid in toata lumea..Cererea de cafea din toate colturile lumii s-a marit in timp, producatorii nereusind sa faca fata solicitarilor.
Consumul de cafea este acum o placere si reprezinta o modalitate de relaxare pentru foarte multe persoane care incearca sa se destresesze.penrru a obtine o cafea extraodinara este foarte important sa se urmeze cateva etape esentiale in prepararea acesteia: macinare, dozare, apa si prospetime.
Pentru a savura o cafea tebuie sa fie gustoasa si aromata, insa acest lucru se obtine printr-o tehnica usor de aplicat. Despre cafea se stie ca macinarea cafelei se realizeaza diferit, in functie de metoda de preparare si in functie de gusturile si preferintele consumatorului.gustul final al cafelei este influentat de timpul in care apa si acfeaua sunt in contact direct. Cu cat timpul de pregatire al cafelei este mai scurt cu atat cafeaua trebuie sa fie mai fin macinata pentru a avea o savoare si un gust exceptionale.
Un alt pas esential care trebuie respectat in prepararea unei cafele bune este dozarea corecta a cantitatii de cafea si apa.
Despre cafea se confirma ca o ceasca de cafea buna trebuie sa contina 98% apa.Pentru a folosi o apa de calitate si pentru a obtine o cafea de exceptie apa trebuie incalzita pana la punctul de fierbere , de 96 grade C.
Calitatea si prospetimea cafelei sunt proprietati importante ale acesteia.Pentru a conserva o cantitate de cafea in stare buna trebuie sa o depozitam cu grija in locuri ferite de umezeala si caldura, in recipiente inchise ermetic la temperatura camerei.
Conform cafestar.ro in toata lumea 80 de soiuri de cafea din care se folosesc in scopuri industriale patru tipuri de cafea: cafeaua Arabica, Robusta, Liberica si Maragogype.Cafeaua Arabica este printre cele mai raspandite si apreciate din toata lumea.
Fiecare tip de cafea are o proprietate suplimentara care o unifica, si anume aroma.Specialistii in domeniu au testat o serie de cafele si au descoperit despre cafea ca exista mai multe arome, fiecare cu intensitatea ei.Exista arome de cafea cu vanilie, ciocolata, fructe de padure sau lamiie.
Universul cafelei este unul ce poate fi explorat nu doar informational, ci si prin degustare si testare senzoriala.Complexul aromatic, savoarea, gustul intens si explozia de energie din timpul consumului de cafea fac din aceasta o bautura iubita de cat mai multi oameni.Despre cafea se va vorbi si in viitor pentru ca este o bautura care a revolutionat gusturile oamenilor.
Sunt cateva lucruri esentiale de care cu totii avem nevoie: somn, mancare, haine, pantofi si oameni. Indiferent de varsta, natie sau buget. Somnul e gratis, poti sa te intinzi oriunde, sa inchizi ochii si sa te odihnesti. Macarea, hainele si pantofii intra in categoria lucrurilor materiale.
Felul in care le alegi, le preferi si le platesti difera in functie de mediul si cultura in care ai crescut. Italienii vor paste, francezii vor branzeturi, chinezii vor orez si romanii vor ciorba si sarmale. Chiar daca uneori fugim in fel si fel de restaurante cu different types of cusines, mereu ajungem la ce e al nostru, asta este confortul psihologic in care am crescut.
Hainele le alegem in functie de gusturi, culori, tesaturi si mai ales fashion. Ce e la moda e mai interesant. Cu toate ca chestia asta mi se pare putin dusa la absurd, atata timp cat tu singur/a iti poti face hainele sa fie la moda, fara a te ghida dupa cineva sau ceva. Asa cum Coco Chanel a spus: “I don’t do fashion, I am fashion”.Tipareste-ti asta clar in minte, adopta o atitudine bossy, mergi drept, si crede-ma, si cele mai urate si ieftine haine vor arata altfel pe tine. Am trait in diferite tari, unele chestii se aseamana, dar obiceiurile vestimentare ale oamenilor sunt total diferite. Cel mai mult m-a impresionat Anglia, in special Londra.
Combinatia de casual si elegant este definitia perfecta. Stilul lor impunator isi spune cuvantul atunci cand realizezi ca majoritatea barbatilor poarta costum si la 7 dimineata cand isi plimba cainele si la 8 seara cand ies de la servici si alearga prin statia de metrou pentru a merge la cina. Detaliile sunt importante, asa ca, ceasul, cureaua si pantofii sunt mereu asortate perfect. Femeile in schimb prefera hainele cu croiala simpla, fara prea multe culori.Tocul este nelipsit.
Impresioneaza prin simplitate, eleganta si feminitate. Accesoriile sunt putine, dar perfect alese: un ceas bun, cercei mici si este suficient. Poate uneori la cina sau ocazii speciale isi pun perle, lasandu-le sa iasa in evidenta atat de usor. Stilul britanic isi face simtita prezenta oriunde, oricum.
Mult mai rebeli, excentrici si fara griji. Jeansii sunt number 1, pantofii sport, si un tricou larg. Mereu dau impresia de imagine dezordonata, poarta multe accesorii. Doamele si domnisoarele iubesc cerceii lungi, multe bratari, fel si fel de inele si cateva gablonturi la gat. Parul este mereu dezordonat, pe spate sau prins. Simti stilul latin in floarea pe care si-o pun in par uneori. Iti dau impresia de stil liber, cu pantofii rupti sau cu sosete de culori diferite, nu intereseaza pe nimeni, ei au stilul lor si atat. Freedom to live!
Francezii, Paris.. Chanel, Dior, Louboutin.. What else can be said? Naturel.. Frantuzoaicele fascineaza intreaga lume, fiind mereu pe podium. Romantism, eleganta, feminitate, toate le gasesti in stilul lor vestimentar. Imbina hainele perfect, o piesa vintage poate fi folosita perfect cu pantofii cu talpa rosie. Femeile isi pun salul pe umeri, geanta mica sau mare, nu are importanta, rujul rosu si parul chiar si dezordonat, arata ca si cum asa trebuie sa fie. Barbatii sunt eleganti, dar comozi. O pereche de blugi, cu o camasa lasata pe afara, un sacou rupt in coate, o esarfa atarnata la gata, ochelari mari de soare..par degajati si extravaganti. Intra usor in decor si cu un pulover de lana atarnat pe umeri. In special parizienii sunt unici.
Dar noi, romanii? Un prieten italian mi-a spus o data: “Ce e, club sau nunta?”. Poate ca el nu stia cum sunt nuntile la noi…
Oamenii au nevoie de oameni. Dumnezeu ne-a dat gura ca sa putem vorbi,dar cum cuvintele nu sunt mereu suficiente, ne-a dat si mainile pentru a putea atinge, sufletul pentru a simti si creierul pentru a putea gandi. Cercetatorii englezi au demonstrat ca orice persoana are nevoie de minim 5 imbratisari pe zi pentru a putea fi fericiti. Acum ganditi-va cate imbratisari ati dat si cate ati primit azi?
Ne certam, ne barfim, ne iubim, orice am face avem nevoie unii de alti. Unii vin si pleaca, altii stau acolo pentru totdeauna, de unele persoane depindem emotional, relational, familiar sau financiar. Oricum ar fi, singuri nu putem. Viata este o lunga calatorie, tu alegi cu cine si unde mergi, pana unde ajungi si ce ai pus in bagaj. La sfarsit pana la urma doar asta conteaza.
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Istoric și Informații Despre Cafea și Espresso
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro