iPhone X vs iPhone 11: Ar trebui să faci upgrade?

Categorie: IT & C

iPhone 11 a devenit oficial disponibil în magazinele Apple din întreaga lume, precum și la alți retaileri. iPhone 11 este urmașul lui iPhone XR și vine la doi ani de la introducerea inițială a iPhone X. Acest lucru înseamnă că există probabil mulți utilizatori iPhone X care au în vedere actualizarea telefonului, în acest an.

Atunci când comparăm iPhone 11 cu iPhone X, este important de menționat în primul rând că iPhone 11 nu este neapărat urmașul directă al iPhone X, în ciuda denumirii. iPhone X a fost urmat de iPhone XS, care este urmat de iPhone 11 Pro în acest an.

 

iPhone X prețuri – LINK

 

Asta nu înseamnă că iPhone 11 nu este un demn urmaș al iPhone X, pentru că este cu siguranță.

iPhone X vs iPhone 11

iPhone X este alimentat de procesorul Apple A11 Bionic, în timp ce iPhone 11 vine cu cel mai nou procesor A13 Bionic. Dacă folosești un iPhone X, probabil că nu a început să încetinească deloc, deoarece procesorul A11 Bionic este incredibil de puternic. Dacă ești însă în căutarea unei creșteri a vitezei, este posibil să observi upgrade-ul de pe iPhone 11, dar probabil că nu te îți afecta în mare măsură utilizarea de zi cu zi.

Cea mai mare diferență între iPhone X și iPhone 11 este tehnologia de afișare. iPhone 11 are un panou LCD „Retina lichidă” cu rezoluție de 1792 × 828, în timp ce iPhone X dispune de un ecran OLED cu rezoluție de 2436 × 1125, cu 458 pixeli per inch.

Tehnologia de afișare Liquid Retina a Apple este destul de avansată pentru un panou LCD, dar dacă folosești un iPhone X din 2017, probabil că vei observa o ușoară diferență de culoare și luminozitate în comparație cu panoul LCD al iPhone 11.

 

iPhone X prețuri – LINK emag.ro


Altceva ce merită remarcat este faptul că iPhone 11 are un ecran de 6,1 inci, în timp ce iPhone X dispune de un ecran de 5,8 inci. Acest lucru înseamnă că vei obține un ecran ușor mai mare, dar nu unul la fel de mare ca ecranul de 6,5 inci al iPhone 11 Pro Max. Pentru mulți oameni, ecranul iPhone 11 de 6,1 inci s-a dovedit a fi un compromis perfect pentru ecran mare, dar nu prea mare.

În ceea ce privește designul, iPhone X și iPhone 11 sunt foarte similare, dar cu câteva diferențe cheie. iPhone X dispune de margini din oțel inoxidabil mai durabile decât marginile de aluminiu ale iPhone 11. Vei observa, de asemenea, că afișarea iPhone X se extinde mai aproape de margini decât la iPhone 11, din cauza afișajului OLED.

Apple spune că iPhone 11 este, de asemenea, mai rezistent decât modelele anterioare de iPhone, în timp ce oferă și rezistență îmbunătățită la apă. iPhone 11 este de asemenea disponibil în culori inclusiv alb, negru, galben, roșu, verde și violet. iPhone X a fost vândut doar în gri spațial și argintiu.

 

iPhone X prețuri – emag.ro

 

Camera este locul în care lucrurile devin interesante. iPhone X dispune de o configurație cu cameră duală cu un obiectiv cu unghi larg și teleobiectiv. Asta înseamnă că poți face zoom la obiecte fără a afecta calitatea fotografiei.

O adăugire notabilă la aparatului foto al iPhone 11 este modul Noapte. Această caracteristică este în măsură să lumineze imaginile luate în medii cu lumină scăzută, iar testele timpurii arată că rezultatele sunt excelente. iPhone 11 dispune, de asemenea, de un flash True Tone îmbunătățit, precum și de noi caracteristici software pentru Bokeh și Depth Control, permițându-ți să ajustezi neclaritatea și profunzimea fundalului după ce faci o fotografie.

Pentru camera frontală, iPhone 11 a fost modernizat la 12MP și acceptă acum înregistrarea video 4K la 24 fps, 30 fps sau 60 fps. Există, de asemenea, suport pentru video 1080p Slo-mo la 120 fps. iPhone X dispune de o cameră frontală de 7MP, cu suport pentru video 1080P.

În ceea ce privește durata de viață a bateriei, Apple spune că iPhone 11 oferă până la 17 ore de redare video, în timp ce iPhone X oferă până la 13 ore. Apple nu oferă comparații directe între iPhone X și iPhone 11 în ceea ce privește durata de viață a bateriei, dar ar trebui să te aștepți la îmbunătățiri notabile.

 

iPhone X prețuri –

iPhone 11 oferă, de asemenea, suport pentru opțiuni de conectivitate îmbunătățite, inclusiv 802.11ax WiFi, WiFi 6 și Gigabit clasa LTE. De asemenea, obții redare audio Dolby Atmos.

Merită upgrade-ul?

Cel mai mare beneficiu de a trece de la iPhone X la iPhone 11 este prețul. iPhone X a pornit inițial la prețuri de 999 de dolari, ce creșteau în funcție de capacitatea de stocare. iPhone 11, însă, începe de la 699 de dolari.


Alte articole