iPhone a fost lansat si in Romania!

22 august 2008

iPhone 3G a fost lansat vineri şi în România şi au fost înregistrate 6000 de precomenzi, iar 100 de telefoane au fost cumpărate la momentul lansării în Bucureşti, potrivit informaţiilor oferite de reprezentanţii Orange România. Directorul executiv al Orange România, Richard Moat, a declarat că este foarte mulţumit de felul cum au decurs lucrurile în România în privinţa lansării iPhone şi că ar vrea să vândă zeci de mii de terminale până la sfârşitul anului. Moat a mai adăugat că preţul terminalului a fost determinat de venitul mediu al utilizatoruli de telefonie mobilă din România, relativ scăzut faţă de celelalte ţări europene şi că nu s-a putut micşora mai mult.
 
Service-ul telefonului va fi asigurat de Apple, prin intermediul Orange România.
 
iPone 3G costă între 179 euro şi 489 euro în ofertă Orange România, în funcţie de modelul ales, de tipul de abonament utilizat şi de perioada contractuală a abonamentului, potrivit informaţiilor oferite de compania de telefonie mobilă.

Clienţii noi care doresc să cumpere un iPhone la un tarif avantajos pot alege între cele două abonamente dedicate în valoare de 39 euro, respectiv 59 euro pe lună, care includ minute naţionale, mesaje scrise, pachete cu trafic de date şi tarife speciale pentru apelurile internaţionale.  

Potrivit Orange Romania, clienţii existenţi au tarife reduse la achiziţionarea telefonului prin programul de fidelizare "Orange Thank You". Astfel, dacă îşi activează o opţiune în valoare de 12 euro pe lună, care oferă minute şi trafic de date incluse, pot cumpăra un iPhone la tarife reduse până la 289 euro. Pentru clienţii Orange, cu abonamente lunare în valoare de peste 32 euro, preţul telefonului ajunge la 209 euro.

Fanii telefonului vor avea posibilitatea să achiziţioneze accesoriile standard din pachetul iPhone 3G, dar şi o gamă extinsă de accesorii dedicate: docking station, echipament Bluetooth, cablu TV out, huse clasice de piele şi huse semnate de designeri, şi în curând folii protectoare pentru ecran, încărcător pentru maşină, carcasă de silicon şi multe altele.

iPhone 3G ajunge în România în toate variantele de culoare şi capacitate a memoriei integrate: negru pentru modele cu memorie de 8 GB şi 16 GB şi alb pentru modelul cu memorie de 16 GB.

Clienţii vor putea cumpăra iPhone 3G atât din Orange shop-urile din toată ţara cât şi pe internet din Orange Web Shop. De asemenea, telefonul poate fi găsit şi în 25 de magazine selectate ale partenerilor Euro GSM, Fonomat, Say şi din reţeaua magazinelor Apple Premium Reseller din România.

Orange este singurul operator care aduce oficial pe piaţa românească versiunea 3G a terminalului iPhone.

"Acum, 3G-ul e înţeles în cea mai mare parte drept video telefonie. Nu că nu ar fi aşa, dar departe gândul de dezvoltare a 3G pentru aşa ceva. Această idee predomină în rândul consumatorilor obişnuiţi. Nu se aplică însă şi oamenilor de afaceri. Cred însă că iPhone se va vinde în principal către consumatorul de rând, indiferent de preţul la care va sosi pe piaţă", a declarat pentru NewsIn, redactor-şef adjunct şi directorul laboratorului de test PC Magazine România, Cristian Lăcraru.

Potrivit specialiştilor, iPhone poate contribui la dezvoltarea 3G, dar mai ales a conţinutului ce poate fi accesat cu 3G, în condiţiile în care România a avut şi are un ritm foarte bun de absorbţie a tehnologiei. Astfel, "un echipament în plus, mult diferit de ce se află acum pe piaţă, cu design şi funcţionalităţi absolut interesante, poate schimba puţin din percepţia 3G-ului şi poate contribui la o dezvoltare într-o nouă direcţie a acestuia. Creşterea vitezelor de manipulare a datelor şi educarea şi informarea consumatorilor vor dezvolta aplicaţii noi, dar mai ales conţinut. Iar direcţia corectă este către servicii. Conţinutul se va dezvolta mult iar echipamentele cu ecrane mari şi funcţionalităţi extinse, aşa cum este iPhone, vor aduce unealta în mâna consumatorului devorator de conţinut", consideră Lăcraru.

Cu toate acestea, iPhone, noua variantă, nu este lipsit de unele probleme.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul de specialitate iLounge.com, în urma rapoartelor de apariţie a unor fisuri la carcasa din plastic a iphone-ului 3G, a rezultat faptul că unele ecrane iPhone 3G  sunt sensibile la intruziunea de praf şi murdărie, de crearea de puncte care sunt lipite de sub sticla de pe faţa telefonului. Potrivit mai multor cititori  într-un forum de postare al unui site de specialitate, problema ar putea fi legată de un sigiliu din jurul ecranului, care permite, din cauza decalajului între ecran şi ramă, infiltrarea de particule mici de praf în interiorul dispozitivului. Un editor al site-ului a confirmat că există o problemă de intruziune de praf în telefon, postând şi o fotografie pentru a-i întări afirmaţiile. Potrivit articolului, este posibil ca problema să se agraveze în timp şi ar putea conduce la mai multe probleme semnificative şi daune, acesta recomandând reurnarea oricăror unităţi cu această problemă, la Apple, pentru înlocuire.

De asemenea, din ce în ce mai mulţi utilizatori au început să reclame probleme la display-ul iPhone-ului, pe motiv că pixelii, în zone aleatorii ale ecranului, sunt nefuncţionali. Fiecare astfel de aparat returnat a fost înlocuit cu un iPhone nou, Apple fiind foarte receptiv la astfel de probleme, în ciuda faptului că în contractul de cumpărare nu există o clauză de funcţionalitate de 100% a pixelilor. Problema este denumită mai comun Dead Pixel.

"S-a vorbit destul de mult şi despre probleme pe care le-a avut până acum iPhone. S-a vorbit deoarece este un element interesant în evoluţia tehnologiei şi telefoniei. Atât timp cât producătorul rezolvă problemele apărute pe moment clientului, eu, ca simplu consumator de tehnologie, sunt mulţumit. Important este să nu am timpi morţi foarte mari şi în acelaşi timp important să văd din partea producătorului implicare. Dacă el e receptiv la probleme (este normal ca un produs nou, aflat la prima versiune, să vină şi cu ceva probleme care au scăpat echipelor de testare), următoarele versiuni ar trebui să fie mai stabile şi să elimine bug-urile. Şi cu siguranţă aşa va fi", a adăugat Lăcraru.

În data de 22 august, la ora 00:00, Orange a dechis simultan porţile a şase magazine Orange din ţară, unde clienţii Orange au fost aşteptaţi să ia parte la lansarea oficială a iPhone: Orange concept store din Bucureşti şi magazinele Orange din Iaşi (Bd. Anastasie Panu), Cluj (Bd. 21 Decembrie), Braşov (St. Mureşenilor), Timişoara (Bd. Republicii) şi Constanţa (Şos. Ştefan cel Mare).

Începând din 7 august, clienţii au putut înregistra online pre-comanda la adresa de web a Orange Romania.

Noul model iPhone compatibil 3G a fost lansat în Austria, Portugalia şi Elveţia începând cu 11 iulie, în Franţa din 17 iulie, iar pe celelalte pieţe din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa va fi lansat în cursul acestui an, potrivit reprezentanţilor Orange şi Apple.

Orange este lider de piaţă în România cu 10,088 milioane de clienţi şi este parte a grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii din lume, cu peste 173 milioane de clienţi pe cinci continente.
 
La sfârşitul lunii iunie 2008, Orange România avea venituri de 321 milioane de euro, în creştere cu 8,8% în al doilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Pentru a fi aproape de clienţi, Orange a dezvoltat o largă reţea de magazine proprii ce cuprinde în prezent 89 de locatii în toată ţara.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro