Intalnire de lucru la sediul FNGCIMM SA în scopul îmbunatatirii gradului de absorbtie a fondurilor europene

4 septembrie 2007

Anul 2007 este decisiv pentru finalizarea pregatirii cadrului operational privind absorbtia fondurilor europene în Romania, activitate care concentreaza cu prioritate efortul tuturor institutiilor responsabile cu managementul si implementarea programelor. In acest context, fondurile de garantare a creditelor din Romania si-au stabilit ca prioritati strategice adaptarea instrumentelor de garantare si identificarea de noi solutii de finantare, tinand seama de cerintele aparute la nivelul beneficiarilor, de experienta acumulata în alte tari membre ale Uniunii Europene si de imperativul absorbtiei in bune conditii a fondurilor europene, conform obiectivelor si prioritatilor aprobate pentru Romania.

Avand în vedere impactul potential al marimii fondurilor si al varietatii programelor, la sediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, in Strada Stefan Iulian nr. 38, sector 1, Bucuresti, în data de 6 septembrie 2007, va avea loc o intalnire de lucru la care au fost invitati reprezentanti ai Ministerului economiei si finantelor, Ministerului agriculturii si dezvoltarii rurale, Ministerului pentru IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ministerului dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor, Ministerului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, Ministerului internelor si reformei administrative, Ministerului mediului si dezvoltarii durabile, Bancii Europene pentru Investitii si ai Fondului European de Investitii.

Cu acest prilej, Fondurile de garantare romanesti, cu suportul unor experti europeni in scheme de garantare si finantare, vor pune în discutie propuneri detaliate legate de constituirea unui fond de contragarantare, dar si initierea unor instrumente de finantare inovative, care sa permita utilizarea eficienta a fondurilor existente in Programul JEREMIE si in celelalte programe asumate de Statul roman, in vederea cresterii semnificative a numarului beneficiarilor si a gradului de absorbtie a fondurilor europene, in toate domeniile de activitate in care exista alocare.

Intalnirea urmareste îmbunatatirea accesului la finantare al entitatilor destinatare ale fondurilor structurale printr-o mai buna coordonare a eforturilor Guvernului Romaniei si ale autoritatilor publice centrale si locale in valorificarea unei oportunitati istorice de dezvoltare a unei economii competitive si de crestere economica durabila.

Despre FNGCIMM SA

Infiintat in 2001, FNGCIMM SA are ca actionar unic statul roman, reprezentat de Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Comert, Turism si Profesii Liberale si un capital social de 261.412.300 lei.

La data de 30 06.2007 cifra de afaceri inregistra valoarea de 8.157.241 lei, de peste doua ori mai mare fata de aceeasi data a anului trecut, iar profitul valoarea de 11.439.515 lei.

La aceeasi data, numarul de garantii a crescut de aproape 2 ori fata de primul semestru al anului 2006, atingand cifra de 1213 garantii, cu o valoare de peste 98 milioane Euro, pentru credite in valoare totala de peste 186 milioane Euro.

Misiunea FNGCIMM este acordarea de garantii pentru instrumentele de finantare (credite pentru investitii si capital de lucru) contractate de IMM de la banci comerciale sau din alte surse, abilitate de lege, si acordarea de finantari directe catre IMM-uri. De asemenea, Fondul garanteaza scrisori de garantie bancara. FNGCIMM SA contribuie la dezvoltarea capacitatilor investitionale ale IMM-urilor prin completarea garantiilor necesare acestora pentru accesarea creditelor bancare.

Beneficiari eligibili ai Fondului sunt persoanele fizice/asociatiile familiale autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si persoanele juridice care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de Legea 346/2004 pentru IMM, respectiv numar mediu anual de salariati mai mic de 250, cifra de afaceri anuala de pana la 50 milioane de euro si active totale de pana la 43 milioane de euro. In plus, beneficiarii eligibili trebuie sa aiba capital social majoritar privat, capacitate de rambursare a obligatiilor de plata asumate ai sa nu figureze cu datorii restante la bugetele de stat sau la banci.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro