Inelul de logodna este una dintre cele mai pline de intelesuri bijuterii pe care o poate primi cineva. Acest minunat inel, dincolo de forma, marimea, culoare sau taietura pietrei, poarta cu sine povestea unica a relatiei de dragoste dintre doua persoane, fiind o bijuterie personala, cu mare incarcatura emotionala si simbolica.
Originile initiale ale inelului de logodna si a verighetei sunt identice, cele mai vechi atestate ale purtarii inelelor simbolice sunt atribuite grecilor, romanilor si egiptenilor. In acele vremuri se dorea, ca inelul de logodna, sa simbolizeze legatura femeii cu barbatul care urma sa-i devina sot, propunerea insa avand atunci mai mult valente de afacere decat dorinta romantica de unire a destinelor. Romanii foloseau inele din fier ca simbol al puterii fizice si al permanentei sentimentelor, iar grecii sunt creditati cu ideea initiala, aceea de a purta inelul de logodna pe al patrulea deget al mainii stangi, acolo unde se credea ca “vena amoris” sau vena dragostei se conecta cu inima. In timpul secolului al noualea, Papa Nicolas I a introdus obiceiul ca inelul de logodna sa fie facut din aur pentru a demonstra ca viitorul mire are putere financiara si posibilitatea sa-si ingrijeasca viitoarea familie.
In antichitate inelele de logodna puteau fi confectionate din piele naturala, fibre din plante sau alte materiale si demonstrau, dincolo de unirea dintre cei doi logodnici, apartenenta la pamantul si mediul care le sustinea existenta.
Pe masura ce timpul trecea, inelele s-au confectionat din metal, mai elaborate, in final decorate cu pietre pretioase si semipretioase pentru a adauga distinctie si eleganta. Se foloseau aranjamente – combinatii simbolice de geme benefice ale lunii de nastere pentru a evoca parintii celor doi logodnici, precum si persoanele celor doi in cauza. Timp de secole insa diamantele au fost prea rare si prea scumpe pentru a fi folosite la scara larga.
La sfarsitul secolului al 19-lea s-au descoperit depozite considerabile de diamante in Africa, ceea ce a facut ca piatra sa fie disponibila in cantitati mari si la preturi mai mici, catre oamenii obisnuiti. Datorita abundentei diamantelor, modelele inelelor au devenit mai elaborate si din ce in ce mai multe viitoare mirese au primit astfel de geme pretioase .
In multe tari, inelul cu diamante ramane standardul pentru o cerere in casatorie. Piatra clara si stralucitoare, diamantul simbolizeaza puritatea, iar duritatea pietrei este simbolul trainiciei iubirii cuplului. Grecii credeau ca diamantul este lacrima zeilor, inelul de logodna trebuind purtat pe cel de-al treilea deget de la mana stanga. Se spune ca acest deget are o vena care duce direct la inima, in acest fel inelul fiind in legatura directa cu inima fetei.
Dar, chiar daca diamantul va fi mereu en vogue, exista si alte pietre pretioase care pot ornamenta inelul de logodna.
Safirul, de exemplu, este o piatra destinata in special persoanelor sentimentale, sensibile. Aceasta piatra inspira liniste, ca si culoarea cerului sau a marii si evoca sinceritatea, bunastarea si fidelitatea. Rubinul, mult timp aceasta piatra pretioasa fiind rezervata doar barbatilor pentru a fi purtata, semnifica victoria, dragostea, bunastarea si pasiunea, cel mai scump fiind rubinul sangeriu si recomandat la un inel pentru femeile pasionale. Smaraldul este o piatra pretioasa foarte sensibila si care se taie cu greutate, simbolizand speranta, fertilitatea si bunastarea financiara in cadrul cuplului. Cu cat este mai verde, cu atat piatra este mai pretioasa, iar legenda ne spune ca piatra de smarald daruita la logodna se sparge doar atunci cand s-a comis adulterul.
Desi decizia finala privitoare la locul ineluli de logodna pe mana va apartine in totalitate, poate fi o idée buna sa pastrati traditia locului cuvenit acestuia atat inainte cat si dupa casatorie.
Traditia moderna dicteaza ca inelul de logodna se poarta pe degetul inelar de la mana stanga. Mana dreapta este pentru inelele fara legatura cu logodna sau casatoria, dar purtand inelul de logodna pe mana stanga este cel mai bun mod de a va face cunoscuta logodna si de a respecta traditiile.
Dupa casatorie verigheta se poarta cel mai aproape de inima cu inelul de logodna chiar deasupra ei.
Desavarsita sa simplitate si eleganta fac din inelul de logodna cu diamante, o alegere clasica si expresia absoluta a dragostei. Puteti sa va incantati din selectia noastra de inele de logodna din platina si aur.
Dorinta noastra este ca modelele Accent Bijuterii sa satisfaca cele mai rafinate si pretentioase gusturi.
Despre Comaccent
Datorita experienței de peste 23 de ani in domeniu, modelele „Accent Bijuterii” exceleaza nu doar prin design-ul deosebit ci și in privința materialelor naturale folosite, prelucrate manual.
Modelele „Accent Bijuterii” se regasesc și in magazinul de la Piața Romana, str. Mendeleev nr.44 sect.1, București.
In acest moment, pe langa vanzarea bijuteriilor din aur și argint, magazinul nostru va ofera și servicii de reparații bijuterii. De luni pana vineri un bijutier profesionist va sta la dispozitie.
Comaccent va ofera posibilitatea de a oferi cadouri inclusiv partenerilor de afaceri, colaboratorilor, clienților sau propriilor angajați, cu oferte speciale in funcție de comanda Dumneavoastra.
» Preluat de pe LivePr.ro - Inelul de logodna la Accent Bijuterii
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro