India va deveni cea mai populata tara din lume pana in 2028

India este pe cale sa devina cea mai populata tara din lume. Potrivit previziunilor Organizatiei Natiunilor Unite, acest lucru se va intampla datorita unei cresteri sustinuta a populatiei in urmatorii 15 ani si va devansa China.

In 2028, atat China cat si India vor avea fiecare o populatie de aproximativ 1,45 miliarde de oameni. In timp ce populatia Chinei va continua sa scada pana la jumatatea secolului, cea a Indiei isi va continua cresterea. ONU estimeaza in acelasi timp ca populatia Pamantului va creste de la 7,2 miliarde la 9,6 miliarde pana in 2050. Rata de crestere estimata acum este cea mai rapida reiesita din ultimele previziuni demografice.

Cresteri mari ale populatiei se vor inregistra in tarile in curs de dezvoltare, cum ar fi cele din Africa, spun previziunile ONU, citate de BBC.

Cele mai slab dezvoltate tari ale lumii isi vor dubla populatia pana in 2050, ajungand de la 900 de milioane astazi, la 1,8 miliarde, in timp ce populatia din zonele dezvoltate va ramane neschimbata.

ONU justifica schimbarea previziunilor initiale prin informatii noi legate de nivelul fertilitatii in tarile cu o rata mare a nasterilor.
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro