Incredibilul salt al prosumatorului român: În şase luni, numărul de prosumatori aproape s-a dublat, la fel şi capacitatea proiectelor puse în funcţiune. Peste 4.200 de companii îşi produceau singure energia în 2022. Ce urmează pentru cea mai dinamică piaţă din România?

23 septembrie 2023

Datele publicate recent de Autoritatea Naţională de Reglementare în do­meniul Energiei (ANRE) arată că la finalul primului semestru judeţul în care erau înregistraţi cei mai mulţi prosumatori era Ilfovul, cu o comunitate de 6.530 de mici producători de energie care montaseră o capacitate de 79 MW. În total, la nivel naţional, capacitatea proiectelor care se înscriu în categoria prosumatorilor ajunsese la 973 MW, cu şanse reale de dublare până la finalul anului ţinând cont de evoluţia din primul semestru. Mai departe, potrivit infor­maţiilor furnizate de energiaTa, cel mai mare ONG dedicat susţinerii prosu­matorilor, această capacitate este echivalentul unor investiţii de 1 miliard de euro.

Acest articol publicat in categoria "Revista Presei" poate fi citit integral in "Ziarul Financiar".
Click aici pentru vizualiza articolul integral articolul - "Incredibilul salt al prosumatorului român: În şase luni, numărul de prosumatori aproape s-a dublat, la fel şi capacitatea proiectelor puse în funcţiune. Peste 4.200 de companii îşi produceau singure energia în 2022. Ce urmează pentru cea mai dinamică piaţă din România?".

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro