Atunci când vine vorba de confortul propriei locuințe, orice român își dorește să aibă parte de cele mai bune condiții. De multe ori confortul este asigurat de un spațiu generos, o amenajare elegantă a pieselor de mobilier sau o echipare corespunzătoare a camerelor, însă în multe alte situații e vorba de temperatura existentă.
Nimeni nu poate contesta faptul că dacă se aduce în discuție confortul termic acesta prezintă probabil cel mai important factor. Atât pe timp de vară, când valorile temperaturii ating un nivel ridicat, dar și pe timp de iarnă, când valorile scad simțitor – temperatura trebuie să fie ajustată corespunzător.
Având în vedere cele menționate mai sus, mulți proprietari conștientizează că realitatea nu e tocmai așa. Probleme pot apărea destul de multe, iar situațiile în care e prea frig, ori poate prea cald în casă sunt des întâlnite. Pe de altă parte, poate fi vorba și de costuri foarte ridicate pentru a menține o temperatură optimă. Ei bine, în ambele situații ceva nu este în regulă și trebuie să se găsească o rezolvare.
Pentru a se găsi cea mai bună soluție e necesar să se înțeleagă și cauza. Care poate fi aceasta? Specialiștii site-ului www.e-izolatii.ro ne oferă câteva sfaturi utile cu privire la această problemă, una care e de altfel destul de comună.
Izolația nu este realizată eficient
Astfel, în directă legătură cu gradul de confort și cheltuielile aferente încălzirii e un factor foarte important pentru orice locuință – modul în care a fost realizată termoizolația. Conform experților din echipa www.e-izolatii.ro, dacă aspectele menționate în rândurile de mai sus se regăsesc pe deplin atunci problema constă în faptul că izolația nu a fost realizată în mod eficient.
Care pot fi cauzele acestei probleme? Pot fi diverse, afirmă specialiștii. Totul poate pleca de la o lucrare slab efectuată, de la materiale de proastă calitate ce sunt folosite, până la o atenție greșită asupra zonelor în care se concentrează izolația.
Știați că peste 30% din căldură se pierde prin tavan sau acoperiș? De asemenea, podeaua, pereții și ferestrele pot pierde fiecare câte 15% din căldură, astfel încât atenția trebuie să se acorde fiecărui aspect în parte.
Ce fel de materiale se recomandă pentru termoizolație?
E important de menționat faptul că fiecare material prezintă anumite caracteristici și proprietăți, care se reflectă în mod direct asupra eficienței energetice. Din rândul materialelor recomandate de către experții www.e-izolatii.ro enumerăm: fibra de sticlă, vata minerală, polistirenul, vata bazaltică, plăcile de gips carton, precum și alte materiale specifice – cu rol de a opri infiltrarea apei.
De unde pot fi acestea achiziționate?
Referitor la locul din care pot fi cumpărate materialele de cea mai bună calitate, un foarte bun exemplu este chiar site-ul e-izolatii.ro. Acesta e un adevărat reper pentru toți cei care vor să aibă parte de materiale excelente, dar și de prețurile cele mai atractive.
Important de precizat e faptul că stocurile sunt foarte mari, ceea ce înseamnă o disponibilitate ridicată a materialelor necesare, asta pe lângă faptul că sunt livrate rapid, iar prețul poate fi negociat.
Prin urmare, termoizolația este de departe cea mai bună soluție pentru proprietarii de locuințe care vor să se bucure de un grad de confort termic optim, alături de costuri scăzute la factura de căldură!
Preluat de pe www.livepr.ro - În casa ta e prea frig sau ai costuri foarte mari la căldură? Află care poate fi cauza
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro