In atentia celor ce consuma si utilizeaza apa dura – iata ce efecte negative prezinta

Categorie: Comunicate de presa

Apa dura poate fi extrem de usor de depistat prin intermediul unui test simplu. Acesta se numere testul paharului si poate fi facut de fiecare dintre noi acasa. Spalati un pahar cu apa de la chiuveta, apoi lasati-l sa se usuce complet de la sine. Dupa ce acesta s-a stors complet, analizati atent la lumina urmele ramase pe suprafata sa. Daca observati pete mici albicioase, sa stiti ca aceste sunt depuneri de saruri minerale, saruri ce indica de fapt faptul ca apa este dura.

Ce efecte negative prezinta apa dura?

Apa dura prezinta o serie insemnata de dezavantaje. Totul incepe de la gust care este cu totul diferit, chiar neplacut. Apa poate fi dura chiar si daca provine de la o retea de apa potabila sau de la o fantana. Locul din care provine conteaza mai putin. Normal ar fi ca apa potabila, fara semne de duritate, sa fie incolora, inodora si insipida. La Shop Einstal, in categoria de sisteme filtrare, regasesc cei interesati statii de dedurizare a apei.

Formarea pietrelor la rinichi poate incepe de la consumul de apa dura. Potrivit specialistilor in urologie si nefrologie, apa dura este extrem de daunatoare pentru rinichi. Sarurile minerale in exces pot provoca o multime de probleme la nivelul rinichilor, de aici si aparatia pietrelor.

In aceeasi ordine de idei, vorbim de apa dura si ca de un dusman al danturii noastre. Smaltul dintilor are foarte mult de suferit atunci cand intra in contact cu apa dura. De asemenea, asa se creeaza si un mediu propice de dezvoltare a bacteriilor si a depunerilor de tartru.

Electrocasnicele si apa dura – cine castiga aceasta lupta?

Electrocasnicele sunt din start cele care pierd in lupta cu apa dura. Avand in vedere ca vorbim de o apa bogata in saruri minerale, este de la sine inteles ca aceasta atrage depunerile de calcar. Aceste depuneri apar in interior, deci daca nu sunteti atenti la calitatea apei pe care o folositi, s-ar putea sa va treziti cu surprize pe viitor. Mai bine folositi o statie de dedurizare apa precum cele regasite la Shop Einstal.

Calcarul blocheaza tevile si caile prin care apa circula si totodata afecteaza si alte elemente cu care intra in contact. Principalele electrocasnice afectate de apa dura sunt masina de spalat rufe si masina de spalat vase.

Hainele spalate in apa dura isi vor pierde in timp din stralucire, iar textura isi va pierde din calitate si rezistenta. Totodata, pe suprafata lor pot aparea diverse pete atunci cand se usuca.

De asemenea si pielea corpului uman are de suferit de pe urma contactului cu apa dura. Aceasta poate deveni in timp uscata si aspra din cauza sarurilor minerale. Totodata, isi pierde si din elasiticitate si stralucire.

Regasesc cei interesati pe shop-einstal.ro, magazinul oficial al expertilor de la Shop Einstal, o categorie selecta de sisteme de filtrare. Statiile de dedurizare a apei sunt o recomandare in acest sens. Personalul poate oferi consultanta gratuita tuturor clientilor.

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » In atentia celor ce consuma si utilizeaza apa dura – iata ce efecte negative prezinta


Alte articole