Dacă s-ar schiţa profilul cumpărătorilor de apartamente în blocuri cu regim mic de înălţime, aceştia ar avea următoarele note distinctive: cupluri de peste 30 de ani cu 1 sau 2 copii, persoane care resimt o nevoie mai acută de securitate şi stabilitate, ale căror venituri lunare se situează în jurul valorii de 2000 euro. “Spaţiul de care au nevoie aceste familii tinere nu depăşeşte 150 mp, iar apartamentele din bloculeţe pot satisface uşor această necesitate, suprafaţa medie a unui apartament cu 2 camere fiind de 110 mp, iar a celui de 3 camere, de 140 mp. Ponderea apartamentelor cu 4 camere este foarte mică, iar acestea iau general forma unui duplex sau penthouse”, afirmă consultanţii EuroMetropola.
Ceea ce îi atrage pe bucureşteni în aceste blocuri de dimensiuni reduse este faptul că structura lor se apropie de cea a unei case pe pământ – visul majorităţii bucureştenilor, în special al persoanelor care au locuit dintotdeauna în blocuri cu peste 50 de apartamente şi îşi doresc un alt stil de viaţă, dar nu îşi pot permite încă o casă individuală.
În ceea ce priveşte preţul de tranzacţionare al apartamentelor din imobilele noi şi cochete cu 3- 4 etaje, acesta sunt foarte competitive: “de la 110.000 euro, însemnând că în foarte multe situaţii pot fi mai ieftine decât varianta unui apartament într-un bloc de 8 etaje construit în urmă cu 30 de ani”, specifică reprezentanţii EuroMetropola.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro