IM Prahova - sustine includerea in Strategia Nationala pentru Siguranta Rutiera a unui capitol dedicat semnalizarii orizontale si verticale

2 martie 2012

Într-un mesaj transmis în această dimineaţă Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, S.C. Industrie Mică Prahova S.A. propune ca Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră 2011-2020 să fie îmbunătăţită prin crearea unui capitol întreg dedicat semnalizării orizontale şi verticale, o modalitate simplă şi nu extrem de costisitoare pentru creşterea siguranţei în trafic.

Multe dintre studiile internaţionale în domeniul siguranţei rutiere arată că atât marcajele cât şi indicatoarele rutiere au o importanţă majoră în reducerea numărului de accidente pe şosele. O analiză recent elaborată în cadrul unui program iniţiat de asociaţia automobilistică australiană (Australian Automobile Association) în colaborare cu o serie de cluburi auto1, relevă că unele dintre cele mai eficiente modalităţi pentru îmbunătăţirea pe termen lung a siguranţei pe şosele sunt parapeţii metalici şi marcajele rutiere. Este de notat că punerea în practică a unor astfel de măsuri nu implică investiţii mari. Totodată, potrivit unui raport al RSMA (The Road Safety Markings Association)2, asociaţia britanică a companiilor ce activează în domeniul semnalizării orizontale, simpla creştere a investiţiilor în serviciile de mentenanţă a marcajelor rutiere poate contribui la diminuarea cu peste 30 de procente a numărului de accidente rutiere.

În România, ca şi în alte state membre ale Uniunii Europene, lucrările de aplicare a marcajelor rutiere şi instalare a indicatoarelor sunt puse la dispoziţia firmelor interesate prin intermediul licitaţiilor organizate de primării, consilii locale şi judeţene, dar şi de ministere. Conform unui studiu de monitorizare a presei realizat anul trecut de specialistul în relaţii publice al S.C. Industrie Mică Prahova S.A., din păcate, un număr important de primării şi consilii locale şi judeţene din ţară asimilează efectuarea marcajelor rutiere cu programul de curăţenie de primăvară. Astfel, pe lângă propunerea mai sus menţionată, S.C. Industrie Mică Prahova S.A. consideră ca prioritară implicarea guvernului în implementarea unor campanii de conştientizare a rolului marcajelor rutiere, organizate atât la nivelul primăriilor, cât şi la cel al consiliilor locale şi judeţene.

„Ne dorim să accentuăm importanţa semnalizării rutiere orizontale şi verticale în siguranţa circulaţiei, dar şi faptul că lucrările de profil trebuie să fie încredinţate unor societăţi specializate, selectate prin licitaţii transparente,” a declarat cu acest prilej directorul general al societăţii, domnul Ioan Matreş. „În aceeaşi măsură, sperăm ca şi alte firme să se alăture iniţiativei noastre de susţinere a includerii unui capitol dedicat semnalizării orizontale şi verticale în Strategia Naţională pentru Siguranţă Rutieră 2011-2020,” a adăugat acesta.

S.C. Industrie Mică Prahova S.A activează de peste douăzeci de ani în domeniul semnalizării orizontale şi verticale, executând marcaje rutiere şi producând toate tipurile de indicatoare rutiere pentru dirijarea circulaţiei. Printre clienţii majori ai societăţii se numără: Consiliul Local Ploieşti, Consiliul Judeţean Prahova, Consiliul Judeţean Alba, Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Primăria Municipiului Mediaş, Primăria Municipiului Câmpina şi Real Hypermarket.  

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro