Huawei: vanzari excelente smartphone P30 si Seria Mate 20

Categorie: IT & C

La prezentarea noilor modele Mate 30, Huawei a făcut publice și câteva date privind vânzările modelelor anterioare Huawei P30 și gama Mate 20. Cum era de așteptat, au fost un succes total pe piață!

Mulți experți susțin că atât Huawei P30, cât și seria Huawei P20 Mate, Pro sau modelul simplu, au fost printre cele mai bune telefoane din lume la momentul lansării lor.

Cel puțin asta se vede din vânzările seriei Mate 20. Să nu uităm că Huawei Mate 20 Pro a fost al doilea cel mai vândut model al anului trecut, cu 16 milioane de unități. Dar asta nu este totul. Smartwatch-ul „Watch GT” a fost un succes la fel de mare, vânzând circa 3 milioane de unități la nivel global. O valoare importantă, dacă ne gândim că a atins aceste unități la doar 10 luni de la lansare. Și cu atât mai mult cu cât piața wearables este una foarte închisă, dar cu semne clare că utilizatorii încep să aprecieze acest tip de gadgeturi.

 

La evenimentul lansării noii generații de telefoane Mate 30, însuși CEO-ul gigantului asiatic, Richard Yu, a considerat oportun să anunțe datele concrete ale vânzărilor peste așteptări ale modelelor menționate: Huawei P30 și seria Mate 20. Asta în contextul restricțiilor impuse de SUA, care au afectat creșterea obișnuită a vânzărilor smartphone-urilor companiei chineze.

Generația nouă P30 a ajuns la 17 milioane de unități vândute, mult peste seria anterioară, Huawei P20, care a însumat doar circa 10 milioane de unități în primele cinci luni de la lansare.

Modelele P30 au avut nevoie de doar șase luni pentru a ajunge la 17 milioane de unități vândute, adică o valoare colosală ținând cont de împrejurări și de context.

 

Huawei a lansat primul său telefon mobil în 2003, intrând inițial doar în țări cu economii în dezvoltare, în timp ce Nokia și Motorola dominau piața la nivel global. Până în 2009, chinezii nu au fabricat, însă, smartphone-uri. Abia în 2010 au lansat primul lor model de smartphone, Huawei U8220, care se adresa tot economiilor emergente.

 

Cu următoarele generații de telefoane, însă, Huawei a revoluționat design-ul și perfomanțele smartphone-urilor sale, trecând în 2012 pe Android. Cam tot atunci, Huawei a încheiat parteneriatul cu Leica pentru lentilele camerelor sale foto, un parteneriat care a ajutat compania chineză să dezvolte telefoanele mobile cu cele mai bune camere foto din piață, totul culminând cu modelul actual „vârf de lance”, Huawei Mate 30.

 

La începutul acestui an, SUA a acuzat China că fură proprietatea intelectuală a companiilor americane, pe care le forțează să facă transferuri de tehnologie în China dacă vor să intre pe această piață. De asemenea, SUA nu este de acord cu subvențiile de stat oferite de China.

 

Concomitent, Huawei a fost acuzată de spionaj. Departamentul Comerțului a impus sancțiuni dure împotriva Huawei, care nu mai poate acum să procure nimic de la companiile americane.

 

Sursa paper.li


Alte articole