HP a lansat un program la nivel de industrie care include o noua platforma de dezvoltare a serverelor, un laborator de inovatie pentru produse si un ecosistem de parteneri ce vor ajuta clientii sa reduca complexitatea infrastructurii IT, consumul de energie electrica si costurile.
Noul program al HP, numit Project Moonshot, impreuna cu Infrastructura Convergenta HP, permite partajarea resurselor intre mii de servere, inclusiv a spatiului pentru depozitare, a retelisticii, precum si administrarea, alimentarea cu energie electrica si racirea. Acest program va permite dezvoltarea unor medii de Internet, cloud sau infrastructuri de dimensiuni foarte mari cu un consum redus de energie electrica.
Project Moonshot este gandit sa sustina dezvoltarea serverelor cu un consum redus de energie, incurajand in acelasi timp conlucrarea dintre industrii pentru a depasi noi bariere in definirea mediilor „hyperscale” de procesare, precum serviciile de cloud sau solutii de procesare la cerere.
Datorita acestor progrese, nivelul de eficienta al centrelor de date este asteptat sa atinga noi valori record pentru anumite procese si aplicatii, avand un consum de energie cu pana la 89% mai mic, ocupand cu 94% mai putin spatiu si reducand astfel costurile totale cu pana la 63% in comparatie cu serverele traditionale.
Project Moonshot livreaza un model de lucru simplu, permitand companiilor care detin mii de servere si care ofera servicii web, de social media si de continut sa realizeze economii de costuri si de energie electrica fara precedent.
Proiectul se bazeaza pe experienta pe care HP a castigat-o prin inovatii precum HP Data Center Smart Grid, care le permite clientilor sa-si dubleze sau chiar tripleze capacitatea centrului lor de date, precum si recent lansatul HP EcoPOD, cel mai eficient centru de date din lume. Infrastructura Project Moonshot este o extensie a familiei de servere HP ProLiant, care incorporeaza procesoare traditionale x86 de la Intel si AMD si care sunt lidere de piata de 61 de trimestre.
“Companiile cu medii tehnologice hyperscale se confrunta cu o criza de capacitate care necesita o schimbare fundamentala la nivel arhitectural”, a declarat Paul Santeler, vicepresedinte si general manager, Hyperscale Business Unit, Industry Standard Servers and Software, HP.“HP este recunoscuta pentru inovatii care le permit clientilor sa aiba in permanenta un avans tehnologic fata de piata, sa isi maximizeze propriul potential de inovare si sa diminueze timpul necesar pentru lansarea unor noi servicii, reusind in acelasi timp sa reduca costurile si consumul de energie electrica. ”
Project Moonshot este un program care urmeaza sa se desfasoare de-a lungul mai multor ani si in mai multe etape, fiind dezvoltat pe baza experientei pe care HP a acumulat-o prin construirea unora dintre cele mai mari infrastructuri cloud din lume si din 10 ani de cercetare in domeniul infrastructurilor tehnologice cu consum mic de energie desfasurata in HP Labs, divizia centrala de cercetare a companiei.
Reinventand abordarea traditionala a infrastructurii unui centru de date prin utilizarea Infrastructurii Convergente ca element fundamental, Project Moonshot permite dezvoltarea unor servere cu consum foarte mic de energie prin comasarea resurselor intr-un mediu puternic centralizat, astfel incat sa poata fi reduse masiv cerintele de spatiu, complexitatea administrarii si consumul de energie electrica. Acesta include trei elemente esentiale care sustin evolutia industriei catre medii de procesare hyperscale:
HP Redstone Server Development Platform este prima dintr-o serie de platforme pentru dezvoltare de servere care inglobeaza procesoare cu consum de energie foarte mic. Dupa ce au avut, initial, procesoare Calxeda EnergyCore ARM Cortex, versiunile viitoare ale Redstone vor avea si procesoare bazate pe Intel Atom.
HP Redstone este proiectat pentru testarea si verificarea validitatii conceptelor tehnologice. Ea cuprinde peste 2.800 de servere intr-un singur rack, asigurandd o reducere de 97% a complexitatii infrastructurii prin diminuarea numarului de cabluri, switch-uri si dispozitive periferice necesare. Platforma initiala Redstone va fi disponibila in cantitati limitate si pentru anumiti clienti, in prima jumatate a anului viitor.
HP Discovery Lab le permite clientilor sa experimenteze, sa testeze si sa certifice aplicatii prin intermediul HP Redstone Server Development Platform si al altor platforme cu consum foarte mic de energie, precum si pe servere traditionale. Primul laborator va fi deschis in Houston, in ianuarie, alte laboratoare fiind planificate in Europa si in Asia. Avand acces de la distanta sau direct in laborator, clientii lucreaza direct cu inginerii HP si cu alti jucatori din industrie pentru a afla cum pot raspunde serverele cu consum foarte mic de energie electrica nevoilor lor specifice.
Programul HP Pathfinder, parte din programul pentru parteneri HP AllianceONE, este dedicat eforturilor de identificare a clientilor intr-un centru de date.
De asemenea, el incurajeaza dezvoltarea unor elemente ale programului Project Moonshot cu ajutorul standardelor deschise. Programul include vendori de software independenti, precum si parteneri de procesare, stocare si retelistica care contribuie fiecare cu propria experienta tehnologica in domeniul solutiilor de hardware si software. AMD, ARM Holdings, Calxeda, Canonical si Red Hat se numara printre primii participanti la acest program, la care se vor mai adauga si altii, pe masura ce programul va fi dezvoltat.
“Volumul de date procesate in pietele financiare a crescut exponential, iar arhitecturile traditionale scale-up si scale-out se lupta sa tina pasul cu cererea fara sa creasca excesiv costurile si consumul de energie”, a declarat Niall Dalton, director High-Frequency Trading la Cantor Fitzgerald, o companie care evalueaza in prezent oportunitatea utilizarii acestei tehnologii. “HP are o abordare holistica in ceea ce priveste rezolvarea acestei probleme si incearca sa gaseasca solutii pentru a permite economii de cost si energie fara precedent pentru aplicatiile complex, ce necesita un volum mare de date.”
Infrastructura Convergenta HP reprezinta elementul de baza pentru realizarea conceptului de companie Instant-On. Într-o lume permanent conectata, companiile Instant-On incorporeaza tehnologia in toate activitatile care deservesc clientii, angajatii, partenerii si cetatenii pentru a raspunde instant nevoilor lor.
Cel mai important eveniment HP pentru clienti, HP DISCOVER, va avea loc intre 29 noiembrie si 1 decembrie la Viena, Austria. Acest eveniment le prezinta companiilor modul prin care pot initia procesul de transformare intr-o companie Instant-On.
HP creeaza tehnologie cu impact relevant asupra oamenilor, companiilor, guvernelor si societatii in ansamblu. HP, cea mai mare companie de tehnologie din lume, ofera clientilor sai un portofoliu extins de echipamente de imprimare, computere personale, software, servicii si infrastructura IT aflate la convergenta dintre cloud si conectivitate, generand experiente fluide si sigure pentru o lume conectata.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro