HORNBACH: Cum sa reduci poluarea din locuinta cu ajutorul plantelor

Categorie: Uncategorized

Plantele verzi sunt unul dintre elementele cele mai importante ce pot reduce conţinutul de poluanţi dintr-o încăpere şi pot împrospăta aerul, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit.

”Plantele verzi ar trebui să fie nelipsite din orice casă, atât datorită aspectului, cât şi a beneficiilor pentru sănătatea locuitorilor. Astfel, studiile realizate în laborator arată că, într-o încăpere de 12 mp, o singură plantă mare poate reduce conţinutul de poluanţi cu 25%. Acesta este şi motivul pentru care am decis ca în luna noiembrie să organizăm, în toate magazinele Hornbach, expoziţii speciale unde vizitatorii pot admira şi cumpăra dintr-o varietate de 30 de specii de plante verzi şi pot afla detalii despre avantajele fiecăreia”, a declarat Mugurel Horia-Rusu, Directorul General al Hornbach.

Plantele verzi, sursa de sănătate din fiecare casă

Plantele verzi acţionează ca aer condiţionat natural, influenţează umiditatea şi reduc zgomotul şi praful sau poluanţii din aer. Datorită lor locuitorii casei au un somn liniştit, un nivel de stres mai scăzut şi o capacitate de concentrare mai mare.

Capacitatea de ventilaţie diferă însă, în funcţie de mai mulţi factori, precum numărul de persoane, materialele de construcţii existente sau sistemele de ventilaţie.

”Varietatea de plante verzi este mare, însă românii preferă câteva specii. În top se află crinul păcii, urmat de feriga de ghiveci, iedera, calathea şi zamioculcas”, a adaugat Mugurel Horia-Rusu.

Uşile glisante cu oglindă şi sticlă colorată, preferatele românilor

Pe lângă expoziţia de plante verzi, în luna noiembrie clienţii Hornbach vor putea vizita şi o expoziţie de uşi glisante şi vor afla informaţii despre montarea acestora şi zonele din locuinţă unde sunt recomandate.

“Uşile glisante sunt uşor de folosit, au un design mai deosebit decât o uşă simplă şi prezintă o altă serie de avantaje care le urcă în topul preferinţelor românilor în ultima perioadă”, a declarat Directorul General al Hornbach România.

Conform afirmaţiilor acestuia, uşile glisante pot fi folosite mai ales în spaţii mici, acolo unde deschiderea unei uşi normale ar crea senzatia de înghesuială. Astfel, în apartamentele mai puţin spaţioase, această alegere reprezintă o alternativă atât utilă, cât şi elegantă.

”În ceea ce priveşte achiziţiile de uşi glisante, românii le preferă pe cele cu oglindă sau sticlă colorată, acest lucru datorându-se şi aspectului funcţional”, a completat Mugurel – Horia Rusu.

Acesta a mai adăgat că majoritatea clienţii montează uşi glisante pentru dressing-uri. Însă, acestea pot fi folosite, spre exemplu, pentru împărţirea spaţiilor. De asemenea, în ceea ce priveşte materialele din care sunt realizate, pe lângă oglindă şi sticlă, uşile mai pot fi realizate şi din pal, culorile preferate de români în acest caz fiind cele neutre, precum stejar, crem sau wenge.

”Materialele din care sunt realizate uşile glisante ar trebui alese în funcţie de amenajarea pe care fiecare şi-o doreşte. Astfel, în cazul unei amenajări clasice, de preferat ar fi achiziţionarea celor din pal, iar dacă se optează pentru o amenajare mai modernă, uşile din sticlă reprezintă varianta optimă”, a mai adăugat Mugurel – Horia Rusu.

Românii preferă montajul cu profesionişti

Uşile glisante nu sunt foarte uşor de montat, întrucât necesită o nişă specială, astfel ca românii preferă să le instaleze cu ajutorul unor profesionişti.

”Pe lângă cele 15 variante de pal şi sticlă, la orice dimensiune, pe care clienţii le pot găsi în magazinele Hornbach, aceştia pot opta şi pentru serviciile noastre de montaj”, a menţionat reprezentantul Hornbach.

Serviciul de montaj presupune că, după achiziţionarea produselor de care au nevoie, clienţii pot programa un meşter pentru a fi efectuate măsurătorile la domiciliu, urmând ca apoi proiectul să fie pus în practică de o echipă profesionistă. Lucrarea este îndeplinită conform cerinţelor clientului, la final fiind realizată şi o curăţenie în spaţiul de montaj. Pentru aceste servicii garanţia este de 2 ani, calitatea fiind cea mai înaltă.


Alte articole