Daca te-ai uitat neputincios privind picaturile de apa prelingandu-se pe pereti inseamna ca intelegi necesitatea unei bune hidroizolari a locuintei, fie ca vorbim despre o casa la curte, fie despre terasa unui bloc de apartamente. Perioadele umede, cu ploi sau zapada, sunt un adevarat cosmar pentru unii proprietari. Condensul, igrasia si mucegaiul cauzate de infiltratii, iata doar cateva probleme legate de hidroizolatie, ca sa nu mai amintim mirosul neplacut si aspectul estetic. Sa vedem in continuare cateva solutii pentru prevenirea aparitiei acestora.
Condensul rezultat in urma contactului vaporilor de apa dintr-o incapere cu partea interioara a peretilor permite in timp formarea si dezvoltarea parazitilor. In cazul in care termoizolatia si hidroizolatia peretilor nu sunt executate corect si nu exista o buna ventilatie, condensul apare aproape intotdeauna. Se recomanda ca in momentul executarii lucrarilor de hidroizolatie pentru peretii de exterior, straturile cu permeabilitate mai mare la vaporii de apa din aer sa fie dispuse catre exterior. In cazul efectuarii lucrarilor de hidroizolare a peretilor pe partea de interior, care este mai calda, riscul aparitiei fenomenului de condens urmat de igrasie este mai mare, din cauza permeabilitatii ridicate a materialelor hidroizolante.
O tratare corespunzatoare a peretilor si realizarea unei bune hidroizolatii reprezinta solutia optima pentru ca astfel de fenomene sa nu mai apara. In cazul in care mucegaiul sau igrasia au atacat deja peretii, se recomanda efectuarea unei aseptizari inainte de aplicarea unei vopsele antimucegai pentru prevenirea reaparitiei microorganismelor. Exista solutii diverse pentru rezolvarea problemelor legate de condens, atat de hidroizolare, cat si de igienizare. Iata in continuare cateva dintre ele.
“O solutie este invelisul impermeabil pe baza de ciment rezistent la presiunea si contrapresiunea hidrostatica. Acesta se utilizeaza pentru hidroizolarea peretilor din beton, zidarie sau tencuiala pe baza de ciment pentru piscine, fantani arteziene, subsoluri sau fundatii. Folosit pentru peretii exteriori, acest invelis reprezinta un strat protector impotriva conditiilor meteo nefavorabile si poate fi folosit si ca protectie impotriva igrasiei. Acest invelis permite suportului sa respire si astfel sa elimine vaporii de apa†relateaza managerul siteului http://www.condurarugrup.ro .
Materialele pe baza acrilica se pot folosi atat pentru hidroizolarea peretilor de exterior, cat si a celor de interior, aplicarea fiind foarte usor de realizat cu pensula, pistolul sau cu rol, peste orice tip de materiale: beton, zidarie, tencuiala, piatra, azbociment, ipsos, lemn si pluta. La fel ca si invelisul impermeabil pe baza de ciment, el permite peretilor sa respire, fiind impermeabil si flexibil, ceea ce face ca acest material pe baza acrilica sa nu crape in functie de fluctuatiile de temperatura. Faptul ca este lavabil si poate fi curatat cu apa si sapun constituie inca un avantaj.
Pentru izolarea acoperisurilor si a teraselor, pentru protejarea si tratarea fatadelor, peretilor despartitori, jardinierelor, rosturilor dintre dale exista un invelis acrilic elastic care adera perfect pe toate tipurile de suprafete, compozitia sa elastica permitandu-i sa urmareasca eventuale deformari ale suportului. In vederea impiedicarii formarii unor paraziti (bacterii numite generic igrasie) se poate folosi un lichid igienic pe baza de apa pentru pregatirea prealabila a suprafetelor care urmeaza sa fie vopsite.
O varianta oferita de producatori ca varianta finala, de finisare, este vopseaua de acoperire pentru interior, igienica, mata, pe baza de emulsie acrilica. Se poate folosi pe toate tipurile de suprafete, de la beton, tencuiala, pana la tapet si suprafete minerale pe care por aparea microorganisme. Se dilueaza cu apa, avand o marte putere de acoperire, precum si o permeabilitate mare la vapori, rezistand mult in timp.
» Preluat de pe LivePr.ro - Hidroizolarea corecta inseamna sanatatea unei case
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro