Guvernul, marele absent al conferintei - Investiti in Romania

Conferinta “Investiti in Romania” organizata de Asociatia Romanian Business Accelerator luni, 18 iunie, a reunit peste 150 de de investitori, finantisti, antreprenori si oameni politici. Daca ambasadori ai Indiei, Italiei, Africii de Sud au raspuns invitatiei asociatiei facute chiar de presedintele acesteia, Marian Dusan, marii absenti au fost tocmai reprezentanti ai Guvernului.

“Am fi vrut sa vina reprezentanti ai Guvernului. Primul ministru, Ministrul de Finante si alti ministri care ar fi putut sa fie direct interesati de acest subiect atat de arzator, investitiile in Romania si redresarea economiei, nu au raspuns invitatiei noastre. Chiar daca nu ar fi putut fi prezenti din cauza delegatiei de la Viena, puteau desemna alti reprezentanti. Ma intreb retoric: de ce? Sa fie o lipsa de interes?”, a spus Dusan in timpul conferintei “Investiti in Romania”. Parerile celor prezenti au fost impartite. Cert este ca orice astfel de obstacol duce la perpetuarea dialogului surd dintre antreprenori, investitori si Guvern si poate intarzia rezolvarea unor probleme ardente.

Pe de alta parte, invitati de seama care si-au manifestat interesul pentru problema investitiilor in Romania s-au alaturat initiativei Asociatiei Romanian Business Accelerator. Daniel Daianu, Catalin Predoiu, Adrian Lupsan (vicepresedinte BVB), Cristian Sima (Presedinte SIBEX), Cristian Nicolae Parvan (AOAR), Radu Ciofu (analist financiar Transilvania Capital), Rucsandra Hurezeanu (Director General Ivatherm), Eugen Anicescu (Director general adjunct Coface Romania) sau investitorul strain in Romania, Javier Garcia del Valle (Happy Tour), au fost prezenti la eveniment.

Romanian Business Accelerator (RBA) este o initiativa privata, o organizatie ce isi propune sa contribuie activ la imbunatatirea mediului de afaceri din Romania si sa accelereze atragerea de investitii in tara noastra.

Misiunea noastra este de a pune laolalta antreprenori, investitori, politicieni, societate civila, cu scopul de a reporni motorul economiei romanesti si de a scoate in evidenta modele de succes din business-ul autohton.

Ne propunem sa identificam solutii pentru sprijinirea ideilor de afaceri cu potential si sa promovam punctele forte ale Romaniei pe pietele externe si, in special, pe cele din asa-numitele state BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud).

Un alt scop al organizatiei este acela de a sustine si de a promova piata de capital autohtona, ca solutie eficienta si reala pentru dezvoltarea unei companii.
 

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro