Google și Apple au intrat într-o cursă a achizițiilor care are ca obiectiv dominația în domeniul inteligenței artificiale

13 martie 2018

Inteligența artificială este sectorul „fierbinte” al momentului pentru o exploatare și dezvoltare pe termen lung. Tocmai de aceea cele mai mari companii din tehnologie au început cursa pentru a acapara inteligența artificială.

Google și Apple conduc ostilitățile. Ambii giganți se luptă să acapareze sub umbrela proprie cele mai promițătoare startup-uri din domeniu.

Achizițiile de starup-uri din domeniul inteligenței artificiale a crescut de la 22 în 2013, la 115 în 2017. Cele mai multe startup-uri au fost cumpărate de Google și Apple.

Google conduce cursa cu 14 achiziții. Cea mai recentă achiziție este platforma de gestionare a mesageriei, Banter care ajută companiile să relaționeze cu clienții lor prin cele mai populare servicii online de mesagerie, informează VentureBeat.com.

În 2017 Google a achiziționat Halli Labs și Keggle pentru sume care nu au fost date publicității.

Apple se apropie cu 13 achiziții de startup-uri din sectorul inteligenței artificiale. Cea mai recentă achiziție a fost compania PopUp Archive. Înaintea achiziției, PopUp Archive folosea inteligența artificială pentru a dezvolta unelte care urmau să fie utilizate pentru căutarea, recunoașterea și organizarea fișierelor audio.

Foto: cnbc.com

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro