Google se va lansa si in versiunea pentru copii

Categorie: Pe scurt

Compania Google face un nou pas in revolutionarea internetului prin lansarea unor noi versiuni ale serviciilor sale (Google Chrome, YouTube si, posibil, si altele), personalizate pentru minorii cu varste de maxim 12 ani. Continutul va fi adecvat perioadei respective de varsta si le va permite parintilor sa monitorizeze activitatea online a copiilor.

Pavni Diwanji, vicepresedinte in domeniul ingineriei in cadrul Google si responsabila cu implementarea proiectului, a precizat pentru USA Today faptul ca toti cei care lucreaza la aceasta noua varianta sunt motivati de dorinta de a face spatiul online mai amuzant si mai sigur pentru copii.

Initiativa a fost inspirata in special de evaluarea modului in care cei mici se raporteaza la internet. Diwanji a avut o revelatie in momentul in care a observat uimirea fetitei sale la cautarea pe internet a informatiilor despre trenuri. Copila nu se astepta sa-i apara pe ecran o lista intreaga de grafice, ea voia de fapt sa afle mai multe despre locomotiva Thomas din desenele animate „Thomas si prietenii sai”.

Conform declaratiei lui Diwanji, compania se asteapta la controverse legate de lansarea noului site, dar estimeaza ca, daca proiectul se va concretiza, beneficiile vor fi enorme. In prezent, continuturile de pe multe site-uri web sunt nepotrivite pentru minori; cu Google pentru copii, ingrijorarile parintilor vor disparea deoarece software-ul va integra anumite caracteristici care sa permita controlul parental, fara o cenzura excesiva.

Nu a fost specificata o data oficiala pentru lansarea noii variante Google, dar Diwanji a tinut sa precizeze ca initiativa nu este doar un experiment si ca se vor depune toate eforturile pentru ca proiectul sa fie concretizat.


Alte articole