Google lansează serviciul Căutare de Cărţi în limba română, oferind posibilitatea accesării de cărţi online pe care cei interesaţi le pot citi în acest format sau le pot descărca integral, informează un comunicat.Prin lansarea în limba română, Google Căutare de Cărţi este disponibil în peste 120 de ţări şi include cărţi în peste 100 de limbi. "Suntem încântaţi că Google Căutare de Cărţi este disponibil acum şi în România. Dorim ca Google Căutare de Cărţi să fie disponibil unui număr cât mai mare de persoane, în cât mai multe limbi, oriunde şi oricând. Astăzi facem primul pas în furnizarea către utilizatori a unui număr mai mare de cărţi în limba română", a declarat Santiago de la Mora, European Partnership Lead în cadrul Google.
Cărţile din baza de date Google Căutare de Cărţi provin din Programul pentru Parteneri şi Programul pentru Biblioteci. Astfel, în Programul pentru Parteneri sunt înscrise peste 10.000 de edituri partenere din lume care pun la dispoziţia publicului, prin intermediul Google, cărţi în format digital, cu anumite restricţii de previzualizare. Utilizatorii pot căuta prin paginile cărţii şi, în acelaşi timp, pot accesa website-ul editorului sau al distribuitorului online de unde pot cumpăra lucrarea.
Prin intermediul Programului pentru Biblioteci, Google a încheiat parteneriate cu 27 de biblioteci din lume, dintre care şase europene, pentru a le ajuta să-şi transpună cărţile în format digital. Dacă o carte din bibliotecă se găseşte în domeniul public (nefiind protejată de drepturi de autor), ea poate fi accesată integral online de utilizatori, în caz contrar utilizatorii primind numai informaţii generale, câteva fragmente din lucrare şi informaţii referitoare la biblioteca în care se găseşte ori locul de unde cartea poate fi achiziţionată.
"Editorii din România deja participă în Programul pentru Parteneri. Începând de la editurile internaţionale cele mai mari şi până la editurile mici care oferă produse de nişă, Google Căutare de Cărţi oferă o platformă globală pentru autori şi editori. Scopul nostru este acela de a ajuta scriitorii şi editorii să-şi promoveze lucrările, să încurajăm utilizatorii să descopere mai multe cărţi dar şi să mărim vizilibilitatea unei cărţi obişnuite", a conchis Santiago de la Mora.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro