Google extinde proiectul Loon in Australia, asigurand conexiune la internet prin baloane

18 noiembrie 2014

Demarat oficial in luna iunie 2013, proiectul Loon functioneaza cu ajutorul unor baloane controlate de la distanta, care zboara la 12 mile deasupra Pamantului; folosind o tehnologie incorporata, baloanele Google comunica cu antenele si statiile de la sol pentru a oferi acces la internet. In acest fel, compania considera ca poate asigura o comunicare mai eficienta intre oamenii de pe Glob, avand in vedere faptul ca se vor putea conecta la internet si persoanele din zone unde, in mod obisnuit, mijloacele conventionale de acces nu sunt fezabile sau sunt prea costisitoare.

Luna viitoare, Google isi va deplasa echipamentele in Australia, unde va colabora cu Telstra, liderul australian in furnizarea de servicii de telecomunicatii, pentru a trimite in aer 20 de baloane pentru un zbor-test. Baloanele vor fi prevazute cu antene care vor directiona semnalul Wi-Fi catre casele si dispozitivele mobile de la sol.

„Obiectivul nostru este de a conecta oamenii din zonele rurale si greu accesibile si de a oferi o acoperire mai mare”, au declarat reprezentantii Google, citati de CNET.

Google a testat deja eficienta baloanelor la mare inaltime in alte zone ale lumii, inclusiv Noua Zeelanda, California si nord-estul Braziliei. Decizia companiei de a face proiectul public se explica prin intentia de a atrage potentiali parteneri, cu ar fi companiile de telecomunicatii. In prezent, pentru Proiectul Loon, Google colaboreaza cu Vodafone in Noua Zeelanda, Telstra in Australia si Telefonica in Chile.

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro