Goldring: Vizăm ca până la finalul 2024 să administrăm active de peste 50 de milioane de lei pentru contul Discreționar BVB, un serviciu care anul acesta a oferit un randament de peste 27%.

23 iulie 2024

Managementul Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri din România ca volum de tranzacționare de la Bursa de Valori București, vizează să înregistreze anul acesta 200 de clienți pentru noul serviciu de cont Discreționar și active de peste 50 de milioane de lei. Goldring a lansat acest serviciu în 2023, primul cont Discreționar fiind deschis în octombrie.

Serviciul a fost creat ca unul premium, inițial în exclusivitate pentru o selecție de 45 de clienți. Suma minimă de investit pentru conturile Discreționar BVB este de 100.000 de lei.

Clienții care utilizează acest serviciu au o valoare medie de portofoliu de aproximativ 225.000 de lei.

De asemenea, managementul vizează să crească de la 200 de clienți la sfârșitul acestui an la peste 500 de clienți cu conturi Discreționare până la finalul 2025, reprezentând mai mult de 10% din numărul de clienți ai companiei.

“Decizia de a lansa serviciul de cont Discreționar a fost rezultatul mai multor factori. Printre aceștia se numără necesitatea de a simplifica procesele de investiții pentru clienții noștri cu venituri sau economii semnificative, dar care sunt foarte ocupați. Pentru că, da, ne dorim să le oferim portunitatea de a beneficia de expertiza noastră cu un cost minim, fără a fi necesar să-și aloce timp și resurse pentru analiza companiilor și monitorizarea volatilității din piață. Conturile Discreționare sunt servicii premium care permit delegarea deciziilor de investiții către experți și care oferă o modalitate de a accesa oportunitățile fără a solicita timp semnificativ din partea investitorului. Alți factori au fost creșterea cererii pentru soluții personalizate, dorința de a oferi acces la randamente foarte bune și posibilitatea pentru clienți de a înțelege mai ușor piața urmărind strategia propusă de noi”, a afirmat Nicolae Tudor, Director de Vânzări și Tranzacționare la Goldring.

Cine sunt clienții care aleg conturile Discreționar

Cei mai mulți clienți ai Goldring pentru conturile discreționare sunt antreprenorii, managerii de top și persoanele cu profesii liberale (avocați, medici, consultanți), dar și oameni care vor să își investească economiile fără a fi nevoiți să petreacă timp învățând despre acest domeniu.

O altă categorie de clienți sunt investitorii cu experiență, care au deja cunoștințe și practică în domeniul investițiilor, dar care doresc să își diversifice portofoliile. Prin conturile Discreționare, ei pot delega deciziile de investiții pentru optimizarea randamentelor și agilitate în redistribuirea riscului în cazul unei corecții majore în piață.

De ce aleg clienții contul Discreționar. De ce sunt reticenți

Potrivit datelor Goldring, pe lângă lipsa de timp pentru a lua decizii informate, transparența și accesibilitatea serviciilor sunt alte atuuri importante pentru care clienții aleg acest serviciu.

“Clienții au acces permanent la situația conturilor lor prin intermediul aplicației mobile sau al platformei web, având astfel posibilitatea să monitorizeze în timp real performanța investițiilor. De asemenea, acestea sunt acțiuni cu deținere, ceea ce înseamnă că investitorii își vor primi și dividendele în contul Discreționar”, a explicat Dragoș Mesaroș, Director de Investiții la Goldring.

Printre principalele motive pentru care unii clienți sunt reticenți în a alege un astfel de cont este lipsa de familiaritate cu conceptul.

“Pentru investitorii care decid personal în privința activelor lor, delegarea completă către un manager profesionist poate fi un pas dificil. De asemenea, există percepția că serviciile de conturi Discreționare ar putea implica costuri mai mari comparativ cu alte forme de investiții, cum ar fi fondurile mutuale. Clienții pot fi îngrijorați că taxele de administrare și alte costuri asociate ar putea reduce semnificativ randamentele nete ale portofoliilor lor, deși conturile discreționare sunt mai eficiente când vine vorba de costuri decât majoritatea produselor similare. În plus, pentru investitorii care sunt obișnuiți să ia decizii bazate pe propria judecată și cunoștințe, încrederea în deciziile automatizate sau luate de un manager de portofoliu poate fi dificil de acordat”, a adăugat Dragoș Mesaroș.


Articol furnizat de KomuniK - Comunicate de presa

Alte articole

Ooni Koda
© Copyright 2024 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro